beste externe batterij

Dit zijn de best geteste externe batterijen

Tegenwoordig zijn we met z’n allen erg mobiel. We hebben digitale camera’s, tablets, smartphones, muziekspelers, enz. We gebruiken ze intensief en zo gebeurt het al wel eens dat we zonder energie komen te zitten en dan is het erg handig een externe batterij bij de hand te hebben. Deze kan je apparaten weer opladen zonder stopcontact zodat je ze verder kunt gebruiken.

Externe batterijen / accu’s

Externe accu’s zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Alvorens er eentje te kopen, doe je er best aan eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn om dat exemplaar te kiezen dat het best aan jouw eisen voldoet. Ontdek de beste tips om de accu te vinden die het best op jouw wensen aansluit.

Welke externe batterij heb ik nodig?

Externe batterijen zijn er in verschillende maten en capaciteiten. De berekening van de capaciteit die je nodig hebt is helemaal niet moeilijk. Beschik je over een telefoon met een accu van 1300 mAh en een digitale camera met een accu van 3000 mAh. Dan heb je sowieso 4300 mAh nodig. Het is echter zo dat je nooit alle energie uit een batterij kunt halen, er is namelijk steeds een klein verlies. Daarom is het aangewezen een accu te kiezen die ongeveer 25% meer capaciteit heeft dan diegene die je nodig hebt voor de apparaten die je gebruikt. In dit geval moet de capaciteit van de accu minstens 4300 + 25 % = 5375 mAh bedragen.

Waarop letten bij aankoop externe batterij?

Gouden tip: ga steeds na of de externe accu is voorzien van de juiste stekkertjes om jouw apparaten op te kunnen laden. Een Apple lightning stekker zal je vaak standaard niet aantreffen bij een accu wegens de hoge licentiekosten die Apple aanrekent. Ga dan voor een accu met USB-uitgang zodat je gebruik kunt maken van jouw eigen USB-lightning kabel om je iPad, iPod of iPhone op te laden.

Check ook de capaciteit (A(mpère)) van de laaduitgang van de externe accu. Dit is vaak een 1A poort. Dit is voldoende voor een mobiele telefoon maar het opladen van een tablet zal dan wel erg lang duren. Om meerdere apparaten tegelijkertijd te kunnen opladen is het noodzakelijk een accu te gebruiken die over meerdere poorten beschikt.

Handig is ook een externe accu met een indicator die aangeeft hoeveel energie de accu nog rest. Zo kun je vrij goed inschatten hoe vaak je jouw apparaten nog kunt opladen alvorens de externe accu weer dient op geladen te worden.

Beste externe batterijen 2017

Om je veel uitzoekwerk te besparen hebben wij de beste externe batterijen van 2017 hierover voor je op een rijtje gezet: