Beste prijsvergelijking energie

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Wil je ook profiteren van de beste prijsvergelijking energie? Bij Zelf Energie Vergelijken kun je direct aan de slag met de vergelijking van alle namen op het gebied van energie. In slechts enkele seconden heb je jouw prijsvergeljking al voor je, waarna zelfs overstappen maar een paar minuten duurt. Hierdoor kun je honderden euro’s per jaar besparen. Lekker, toch? Vul de energie prijsvergelijker in en krijg direct een overzicht van alle actuele tarieven!

Waarom prijsvergelijken energie?

Iedereen roept maar dat je moet prijsvergelijken en dat je een vergelijking moet maken op het gebied van energie. Maar waarom is dit eigenlijk? We kunnen een hoop voordelen voor je opnoemen. Zie daarom waarom jij direct aan de slag moet met jouw energie prijsvergelijking:
  • Je betaalt niet langer teveel voor jouw energie
  • Je bespaart honderden euro’s per jaar
  • Het is veilig, gratis én gemakkelijk
  • Je profiteert van kortingen die jouw energieleverancier niet geeft

Hoe werkt de energie prijsvergelijking?

We hebben hierboven al gezegd dat het maken van een prijsvergelijk je niets kost – geen tijd en geen geld – maar het is natuurlijk wel zo prettig dat we de stappen omtrent het vergelijken van de energiemaatschappijen even voor je op een rij zetten:
  • Allereerst vul je jouw postcode en huisnummer in, waarbij je tevens zo precies mogelijk jouw huidige verbruik in kWh stroom en m3 gas geeft. Wanneer je deze niet bij de hand hebt, gebruik je de standaard waarden.
  • Wij rekenen exact voor jou uit wat je per jaar moet betalen. Hierbij kun je de voor jou beste optie uit de prijsvergelijking van energieleveranciers kiezen. Dit hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn, maar kan ook de partij zijn die de ‘groenste’ energie biedt.
  • Je vult het aanvraagformulier in na de prijsvergelijking en bevestigt de aanvraag. Vanaf hier zullen wij de rest regelen; de aanvraag wordt afgeleverd bij jouw nieuwe leverancier. Hierbij wordt het oude contract automatisch opgezegd. Wanneer er sprake is van een verhuizing, moet je dit wel zelf doen. De nieuwe leverancier stuurt jou tot slot het verzoek om de actuele meterstanden door te geven.

Prijsvergelijking van alle energiekosten

Zoals gezegd ontvang je via onze energievergelijker een complete prijsvergelijking van energie. Dit wil zeggen dat we alle energie leveranciers en energie aanbiedingen/acties op 100% objectieve basis verwerken. Wij ontvangen van iedere energiemaatschappij dezelfde overstapvergoeding, waardoor wij geen dubbele agenda hebben; je krijgt dus daadwerkelijk de voor jou beste partij te zien!

Direct prijsvergelijken!

Direct beginnen met prijsvergelijken en bekijk de energieprijzen! We hebben alle opties voor je in kaart gebracht en in slechts enkele stappen heb jij de beste partij in kaart gebracht. Vul jouw gegevens in en begin met de energie prijsvergelijking!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie