Energie afsluiten

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Wil je ook een nieuwe energie afsluiten? En een nieuw energiecontract afnemen bij een nieuwe energieleverancier? Bij een energiecontract afsluiten komt een hoop kijken en er komt een hoop informatie op je af. Om niet alleen als energievergelijker te werk te gaan, maar jou ook bij dit soort dingen te helpen, hebben we alvast alles omtrent energie aansluiten en energie afsluiten voor je op een rij gezet! Hierdoor weet je precies waar je op moet letten bij een overeenkomst met een nieuwe energieleverancier.

Looptijd energiecontract afsluiten

Als je een nieuw energiecontract afsluiten wilt, heb je de mogelijkheid uit verschillende looptijden van het nieuwe contract. Zo kun je kiezen voor een contract van één jaar, maar bijvoorbeeld ook drie of 5 jaar. Gedurende deze looptijd betaal je een vast tarief voor jouw stroom en gas. Zodra het contract is afgelopen, wordt dit omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Hierbij kan je met een opzegtermijn van 30 dagen opzeggen. Tegelijkertijd betaal je een variabel tarief, want de energietarieven kunnen twee keer per jaar veranderen (stijging of daling).

Welke energie afsluiten?

Via onze Energie Vergelijker kun je gemakkelijk energie afsluiten. Maar als we je moeten adviseren welke energie je moet afsluiten, raden we je ten alle tijden aan om voor een eenjarig contract te kiezen. In dit geval kun je namelijk ieder jaar kijken naar de mogelijkheden, zonder dat hier een overstapboete aan verbonden is. Ook profiteer je ieder jaar van een welkomstkorting bij het afsluiten van energie. Krijg je toch een verlengaanbod van jouw huidige leverancier? Check altijd even onze Energie Vergelijker, zodat je zeker weet dat dit de goedkoopste is!

Spoedaanvraag energie/spoedaansluiting energie

Wat moet je doen als je een spoedaansluiting van energie nodig hebt, bijvoorbeeld als je per direct bent afgesloten? Niet alle energieleveranciers behandelen spoedaanvragen. Daarbij is het afhankelijk van de leverancier wanneer jouw spoed energiecontract wordt afgesloten. In sommige gevallen kost dit slechts enkele werkdagen, maar in andere gevallen kunnen hier enkele weken aan voorbij gaan.

Wanneer je dus kiest voor een spoedaansluiting energie, of een nieuw energiecontract afsluiten, vraag dan altijd naar de verwachte leverdatum van jouw nieuwe leverancier. Op deze manier voorkom je dat je ineens zonder stroom en gas komt te zitten.

Direct een nieuw energiecontract afsluiten

Wil je direct een nieuw energiecontract aflsuiten bij een nieuwe leverancier? Wij helpen je erbij! Met onze vergelijker heb je in een oogwenk de voor jou meest voordelige partij gevonden en jouw overstap is hierbij zo geregeld. Bekijk direct de mogelijkheden van energie afsluiten via onze 100% onafhankelijke Energie Vergelijker!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.

020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?


Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie