Energie vergelijken

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Direct energie vergelijken en honderden euro’s op jaarbasis besparen? Zelf Energie Vergelijken maakt het mogelijK! Steeds meer huishoudens vergelijken jaarlijks diverse energieleveranciers, inclusief prijzen en tarieven; ruim anderhalf miljoen consumenten stapten in 2019 over! Ook met onze onafhankelijke energievergelijker kun je al snel €200,- tot €500,- op jaarbasis besparen! Benieuwd wat jij kunt besparen met energie vergelijken? Vul de vergelijker hieronder in, of lees verder!

100% onafhankelijk energie vergelijken

Door middel van de vergelijker van Zelf Energie Vergelijken vind je in een handomdraai een passend aanbod, dat geheel aansluit op jouw situatie en persoonlijke voorkeuren. Hierin vind je de actuele energieprijzen en energietarieven, alsmede een onafhankelijk overzicht van vrijwel alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit welke maatschappij jij uiteindelijk kiest, als je maar bespaart! 100% eerlijk en onafhankelijk energie vergelijken dus. Om er voor te zorgen dat wij ook daadwerkelijk onafhankelijk blijven, zorgen wij er dan ook voor dat we van iedere energieleverancier dezelfde vergoeding per afgesloten energiecontract krijgen.

Energievergelijking vanuit een passend aanbod

Zelf Energie Vergelijken is een volledig op zichzelf opererende organisatie. Wil je onafhankelijk energie vergelijken? Dan zit je hier ook helemaal goed met onze onafhankelijke energievergelijking. Onze energievergelijker vergelijkt in eerste instantie op basis van prijzen en tarieven. De leverancier met de beste prijs op basis van jouw verbruik en situatie staat bovenaan. Wil je echter alleen groene energie vergelijken, of enkel in Nederland opgewekte (groene) energie vergelijken? Dan kun je filters geheel naar jouw voorkeur instellen!

Vergelijk compleet overzicht energieprijzen en -tarieven

Vergelijk een compleet overzicht van energieprijzen en energietarieven! Wanneer je wilt energie vergelijken, heb je geen zin in addertjes onder het gras en verborgen kleine letters als het aankomt op de energieprijzen en energie tarieven. Wij zijn dan ook volledig transparant wanneer het aankomt op de prijzen van diverse energieleveranciers. Je vergelijkt dan ook geen energieleveranciers op basis van alleen KwH voor stroom en M3 voor gas, maar je krijgt een totaalbedrag op basis van jouw huidige verbruik of het verbruik dat je hebt ingevuld. Hierdoor krijg je de energiekosten in een compleet overzicht, wat bestaat uit:
  • Leveringskosten: vaste leveringskosten en variabele kosten
  • Belastingen: energiebelasting, BTW, Opslag Duurzame Energie
  • Netbeheerkosten: transportkosten, vastrecht, aansluitkosten en meterhuur
Je kunt er dan ook volledig zeker van zijn dat jouw jaarverbruik gelijk is aan het ingevulde energieverbruik en dat jouw energieberekening 100% overeenkomt. Energie vergelijken en het vergelijken van het actuele aanbod energieleveranciers doe je hier!

Goedkope energieleveranciers vergelijken

Hoe kan het dat energieleveranciers bij het vergelijken zo goedkoop zijn en vaak zulke hoge welkomstpremies geven? Het antwoord hierop is zeer simpel. Juist omdat tegenwoordig zoveel mensen energieleveranciers vergelijken en overstappen, hebben deze maatschappijen behoefte aan zekerheid. Wanneer jij je voor een paar jaar vastlegt, komen ze je dan ook flink tegemoet. Soms krijg je buiten jouw initiële besparing dan ook nog een welkomstpremie van honderden euro! Hoe langer je je vastlegt, hoe meer je bespaart. Echter zit je er dan wel aan vast en moet je vaak een energieboete betalen als je weer overstapt. Energieleveranciers vergelijken doe je dus niet alleen op basis van energieprijzen, maar ook op basis van de duur van jouw energiecontract.

Laagste energieprijzen vergelijken

Bij Zelfenergievergelijken.nl vergelijk je alleen de laagste energieprijzen! Wanneer je energieprijzen gaat vergelijken bij een onafhankelijke vergelijker, ben je vaak nog goedkoper uit dan bij de energieleverancier zelf. Vaak hebben zij zelf al aantrekkelijke aanbiedingen, maar bij 100% onafhankelijke vergelijkers doen ze er vaak nog een schepje bovenop. Hier worden zij namelijk vergeleken met hun concurrentie, waardoor ze dit wel moeten doen om bovenaan te kunnen blijven komen. Heb jij al een mooie energieprijs gevonden bij een maatschappij die aan jouw voorwaarden voldoet? Je kunt deze via de energievergelijker van Zelf Energie Vergelijken direct aanvragen. Mede door onze overstapservice wordt jouw contract bij de oude leverancier volledig geautomatiseerd opgezegd. Bij een variabel energiecontract kun je op ieder moment overstappen. Heb je een vast energiecontract? Dan kun je dit vanaf 8 weken voor de einddatum regelen. In de praktijk zal je geen last hebben van de overstap; je komt nooit zonder stroom of gas te zitten. Vergelijk jouw energie daarom direct!

Vergelijk actueel aanbod energieleveranciers en energie aanbiedingen

Vergelijk een actueel aanbod energieleveranciers en energie aanbiedingen! Bij Zelf Energie Vergelijken kun je altijd 100% onafhankelijk energieleveranciers vergelijken en de beste energie aanbiedingen vinden. Omdat wij niet aan één partij gebonden zijn, kunnen we een volledig overzicht van energie acties en energie aanbiedingen bieden. Het maakt ons niet uit voor welke energiemaatschappij jij kiest, als jij maar bespaart op jouw maandelijkse rekening! Is er toch een energieleverancier die wij niet in ons overzicht hebben? Laat het ons weten en wij voegen hem graag toe! Vergelijk energie bij Zelfenergievergelijken.nl!

Groene en grijze energietarieven vergelijken

Wil jij duurzame stroom en duurzame energie vergelijken? Of ga jij liever voor de goedkoopste energieleverancier? Wanneer je een energievergelijking maakt via Zelf Energie Vergelijken, kun je gebruikmaken van een handige filterfunctie, ook voor groene stroom. Sommige consumenten hebben het liefst groene stroom uit Nederland, terwijl de ander liever de goedkoopste energie heeft. Alle opties zijn mogelijk, je hoeft alleen maar jouw voorkeuren in te vullen!

Direct energie vergelijken

We kunnen er lang of kort over doen, maar met energie vergelijken bespaar je honderden euro’s per jaar! Meer woorden willen we er eigenlijk niet aan vuilmaken. Vul daarom direct de energievergelijker in en stap over naar de goedkoopste maatschappij door middel van 100% onafhankelijk energie vergelijken!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie