Aansluitovereenkomst

De aansluitovereenkomst is een overeenkomst tussen een aangesloten en een netbeheerder. In deze overeenkomst staan de aansluitvoorwaarden van de energie-overeenkomst en staan bovendien de specifieke technische en commerciële voorzieningen met betrekking tot een netaansluitpunt en het gebruik. De overeenkomst wordt niet opgesteld door de leverancier, maar wordt opgesteld en afgesloten door de netbeheerder in uw regio. Welke netbeheerder er in uw regio actief is, kunt Je eenvoudig online achterhalen.

Als je een energiecontract afsluit, wordt je geacht tegelijkertijd de aansluitovereenkomst met uw lokale netwerkbeheerder af te sluiten. Beide overeenkomsten worden door uw energieleverancier naar je verzonden. Je hoeft dus alleen een contract bij een energieleverancier te selecteren om vervolgens automatisch de aansluitovereenkomst van de netbeheerder te ontvangen.

De energieleverancier informeert je namens de netbeheerder over de ATO en de algemene voorwaarden. In het verleden, voor de invoering van het nieuwe marktmodel in 2013, moest je zelf een aparte overeenkomst afsluiten met de netbeheerder. Het is een document dat ten grondslag ligt aan de daadwerkelijke aansluiting, aangezien hier in principe de afspraken in staan die u maakt met de netbeheerder. Zorg ervoor dat je de aansluitovereenkomst goed doorneemt, zodat je weet wat je kan verwachten en wat aan de andere kant jouw rechten en plichten zijn.

Misschien vindt je dit ook interessant: