Consumentenbond

Consumentenbond energie

De Consumentenbond is een vereniging die in 1953 door consumenten is opgericht. De organisatie komt op voor de belangen van Nederlandse consumenten. Het idee achter de Consumentenbond is dat de markt van diverse producten en diensten eerlijker wordt ingestoken, zodat consumenten de beste producten en diensten kunnen krijgen, de beste services kunnen ontvangen en hier bovendien niet te veel voor hoeven te betalen.

De Consumentenbond en energie

De Consumentenbond is actief op verschillende markten in Nederland, waaronder de markt voor energie. Ze zet zich in om de energiemarkt transparant te houden en kosten voor gas en licht voor consumenten zo laag mogelijk te houden. In samenwerking met het bedrijf Pricewise organiseert De Consumentenbond enkele malen per jaar een energiecollectief, waarvoor kunnen zowel leden als niet-leden van de bond zich inschrijven. Daarnaast bieden zij doorlopend een energievergelijker aan. Ook onderzoekt De Consumentenbond jaarlijks in samenwerking met een aantal andere maatschappelijke organisaties waaronder Greenpeace en WISE de duurzaamheid van energieleveranciers. Nederlandse energieleveranciers worden hierbij beoordeeld op hun inkoop- en investeringsbeleid. Uiteindelijk leidt dit tot een duurzaamheidsscore per energieleverancier. Voor meer informatie over dit onderzoek en de uitkomst zie ook de volgende pagina over de groenste energieleverancier.

Energie verlijken met de Consumentenbond

Het nadeel van een energiecollectief is dat het tijdgebonden is. Omdat er bij De Consumentenbond vraag was naar mogelijkheid om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier buiten het energiecollectief om, is besloten om ook een energievergelijker aan te bieden. Deze vergelijker voor gas en licht wordt eveneens aangeboden in samenwerking met Pricewise. De vergelijker van de Consumentenbond is onafhankelijk; alle leveranciers krijgen de mogelijkheid om hun energiecontracten aan te bieden. Toch wijken de energiecontracten van De Consumentbond af van de contracten uit onze vergelijker. Om te zien welke vergelijker het goedkoopste is voor jouw persoonlijke situatie, adviseren we om ook bij ons energie te vergelijken en te kiezen voor het voordeligste aanbod.

Het energiecollectief van De Consumentenbond

Jaarlijks organiseert De Consumentenbond één of meerdere energiecollectieven in samenwerking met Pricewise. Voor het energiecollectief kunnen zowel leden als niet-leden zich inschrijven. De opzet van het energiecollectief is gelijk aan vergelijkbare collectieven zoals bijvoorbeeld de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. Het verloopt volgens het bekende principe; inschrijfperiode deelnemers, energieveiling onder geïnteresseerde energieleveranciers, waarna het aanbod aan de consument wordt gedaan. Wil niet wachten op een veiling, maar gewoon snel overstappen? Gebruik dan onze energievergelijker en je hebt binnen enkele minuten een goedkoper contract.Misschien vindt je dit ook interessant: