Jaarafrekening

Eens per jaar ontvangt u de jaarafrekening van uw energieleverancier. Op deze rekening staat precies hoeveel energie u heeft verbruikt en wat de kosten van dit energieverbruik betreffen. Heeft u het energiecontract bij uw huidige energieleverancier opgezegd omdat u bent verhuisd of omdat u een nieuwe energieleverancier heeft gevonden, dan ontvangt u tevens een jaarafrekening.

Op de jaarafrekening staat het verschil tussen uw werkelijke energieverbruik en de voorschotbedragen die u maandelijks voor uw energie betaald heeft. Heeft u minder energie verbruikt dan in de voorschotbedragen berekend is, dan krijgt u de te veel betaalde energie terug. Heeft u te weinig betaald omdat u meer energie verbruikt heeft dan berekend is in de voorschotbedragen, dan moet u bijbetalen tot u de volledige kosten van uw energieverbruik betaald heeft.

Tot slot vindt u op de jaarafrekening tevens wat het voorschotbedrag voor het komende jaar is, tenzij u een jaarafrekening heeft ontvangen wegens het opzeggen van uw energiecontract (bijvoorbeeld door verhuizing of het overstappen naar een andere energieleverancier).

Misschien vindt je dit ook interessant: