Welkomstkorting


Wat houdt welkomstkorting nou eigenlijk in?

Welkomstkorting is eigenlijk precies hetzelfde als welkomstpremie, het staat voor de korting die je krijgt als je een nieuwe klant wordt van een andere energieleverancier. De korting wordt niet per maand berekend, maar het wordt pas verrekend met het betaalde voorschotbedrag aan het einde van het jaar. Als jij jouw energiecontract beëindigd voor de einddatum van het contract dan heb je geen recht meer op de welkomstkorting en betaal je de normale prijs voor jouw energieverbruik.

Wanneer ontvang je jouw welkomstkorting

Energieleveranciers doen er alles aan om er voor te zorgen dat jij een nieuwe klant van hun wordt zo proberen ze allemaal acties te verzinnen om jouw daarheen te lokken, dat doen ze bijvoorbeeld ook met de welkomstkorting. De welkomstkorting is meestal 100 tot 200 euro. Als je al een energiecontract hebt afgesloten met een welkomstkorting dan kan jouw energieleverancier dit bedrag uitbetalen of verrekenen op de jaarafrekening.

1. Uitbetalen als je leverancier de premie uitbetaalt, dit doet hij meestal als jouw energiecontract bijna is afgelopen. Er zijn ook energieleveranciers die de cashback eerder overmaken. 2. Verrekenen op jaarafrekening, deze verrekening houdt in dat leveranciers de korting aftrekken van het bedrag dat je voor de enegie moet bijbetalen. Als je juist geld terug krijgt van de jaarafrekening dan komt de welkomstkorting hier nog bovenop.

In de algemene voorwaarden van je energiecontract staat wanneer en hoe je jouw welkomstkorting krijgt uitgekeerd.

Tip: Veel leveranciers betalen de welkomstkorting pas uit als je het contract volledig uitzit. Als je voorkomt dat je te vroeg overstapt dan loop je ook geen risico dat je bij jouw volgende energiecontract de welkomstkorting misloopt.

Misschien vindt je dit ook interessant: