Welkomstpremie

Welkomstpremie is een ander woord voor welkomstkorting, ofwel een korting die je als nieuwe klant van een energieleverancier kunt krijgen. De korting wordt niet per maand berekend, maar aan het einde van het jaar verrekend met het door je betaalde voorschotbedrag. Beëindig je jouw energiecontract voor de einddatum van het contract, dan vervalt jouw recht op de welkomstpremie en betaal je de standaard prijs voor het verbruik van energie.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn welkomstpremie?

Sommige energieleveranciers maken het aantrekkelijk om over te stappen door je als nieuwe klant een goede welkomstbonus te geven. Deze zogenaamde welkomstpremie kan oplopen tot zo’n 100 – 200 euro.

Heb je een energiecontract afgesloten met een welkomstpremie? Dan kan je energieleverancier dit bedrag uitbetalen of verrekenen op de jaarafrekening.

  1. Uitbetalen Als je leverancier de premie uitbetaalt, doet hij dit meestal als het energiecontract (bijna) is afgelopen. Er zijn echter ook energieleverancier die de cashback al eerder overmaken.
  2. Verrekenen op jaarafrekening Deze verrekening houdt in dat leveranciers de premie aftrekken van het bedrag dat je voor energie moet bijbetalen. Krijg je op je jaarafrekening juist geld terug? Dan komt de welkomstpremie hier nog bovenop.
In de algemene voorwaarden van je energiecontract staat wanneer en hoe je de welkomstpremie krijgt uitgekeerd.

Tip: veel leveranciers betalen de welkomstpremie pas uit als je het energiecontract volledig uitzit. Voorkom dat je te vroeg overstapt, want dan kun je de welkomstpremie mislopen. Vanaf 8 weken voor de einddatum van je huidige vaste energiecontract kun je veilig overstappen van energieleverancier. Je nieuwe leverancier respecteert dan de einddatum van je huidige energiecontract en neemt je niet vroegtijdig over.

Misschien vindt je dit ook interessant: