Zonnepanelen

Zonnepanelen betreffen panelen die je op het dak van jouw woning of bedrijfspand plaatst om zonne-energie op te wekken. Zonne-energie is een duurzame vorm van energie die opgewekt wordt door de elektromagnetische straling in zonnestralen te gebruiken en om te zetten naar bruikbare energie voor uw woning. Schaf je zonnepanelen aan, dan kan je uw eigen energie opwekken en heb je dus minder standaard energie van uw energieleverancier nodig. Investeer je in krachtige zonnepanelen of gebruik je niet zo veel energie, dan kan je zelfs aan uw volledige energiebehoefte voldoen door zonnepanelen op jouw dak te laten plaatsen.

Je moet geld investeren om gebruik te kunnen maken van zonnepanelen, maar deze kosten betalen zich wel vanzelf terug. Dit komt omdat je minder of helemaal geen energiekosten meer hoeft te betalen als je energie opwekt door middel van zonnepanelen, waardoor je maandelijks veel geld bespaart en de kosten van de zonnepanelen in enkele jaren helemaal heeft terugverdiend.

De kosten van zonnepanelen ligt aan de grootte van het systeem wat u wilt gebruiken. De grootte van het systeem kan je vergelijken met het aantal panelen, maar het is gebruikelijker om dit te doen in het maximale vermogen, wattpiek (Wp). Je hebt de keuze uit een monokristallijn of een polykristallijn systeem met zonnepanelen, wat van invloed is op de kosten. De kosten van zonnepanelen lopen op vanaf ongeveer €1.800 voor een systeem van 1.000 Wp, tot zo’n €5.400 voor een systeem met 4.000 Wp.

Zonnepanelen
Misschien vindt je dit ook interessant: