Wil je ook een energielabel aanvragen? Of wil je weten wat de kosten van een goedkoop energielabel zijn? Zelf Energie Vergelijken heeft de kosten van het energielabel, alsmede de regelgeving hieromtrent voor je in kaart gebracht! Lees verder over een energielabel aanvragen!
Sinds 2015 mag je alleen nog een woning of bedrijfspand verkopen of verhuren wanneer deze over een energielabel beschikt. Wanneer een huis of bedrijfspand over een energielabel beschikt, is overzichtelijk in kaart gebracht hoe zuinig een pand is op het gebied van stookkosten. Het meest zuinige energielabel is A, het minst zuinige energielabel is G. Na het aanvragen en goedkeuren van het energielabel is deze 10 jaar geldig.
Je kunt een definitief energielabel aanvragen op energielabelvoorwoningen.nl. Dit is een overheidswebsite, waar je moet inloggen met het gebruk van jouw DigiD. Na aanvraag kun je eventuele energiebesparende maatregelen die in jouw woning zijn genomen, invullen en hier bewijs van aanleveren. Heb je alles hiervan ingevuld? Dan kun je uit de lijst van aanbieders een erkend adviseur kiezen, welke jou een definitief energielabel kan verstrekken. Dit gehele proces gaat schriftelijk en al na enkele dagen van het invullen heb je het label in huis. Het afschrift van het label verstrek je vervolgens aan de afnemer van het huis of het bedrijfspand.
Uiteraard brengt een energielabel aanvragen ook kosten met zich mee. Toch kun je wel goedkoop een energielabel aanvragen. Zo kun je gaan voor de meest goedkope optie en het label zelf aanvragen. Gemiddeld kun je rekenen op kosten van rond de 40 euro hiervoor.
Er is ook een minder goedkope optie voor een energielabel aanvragen, welke grotere kosten met zich meebrengt. In dit geval schakel je namelijk een erkend adviseur in. De kosten hiervan liggen weliswaar wat hoger (rond de €150,-), maar je hebt wel een grotere kans op een betere waardering van jouw huis of bedrijfspand, omdat jouw energielabel soms wat gunstiger uit kan pakken.
Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Deze energielabel kosten zijn, zoals je hierboven kun lezen, gelukkig vrij laag. De goedkoopste optie is dan ook om zelf jouw label aan te vragen. Wil je de aanvraag online doen zonder DigiD? Dit is niet mogelij. Wel kun je contact opnemen met de Rijksoverheid, waarbij je vraagt om een papieren versie van de aanvraag. Deze zal je vervolgens na een paar weken thuis ontvangen.
Nadat je de papieren voor de energielabel aanvraag hebt ontvangen, dien je deze 100% naar volledigheid in te vullen, inclusief hardcopy bewijsmaterialen. Vraagt een tussenpersoon jouw energielabel aan? Stuur dan ook een machtigingsformulier mee.
Laagste prijs
Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.
Alles in 1
Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.
Gemak
Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!
Verstandig
Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.
“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”
– S. Houtenbos, Almere
We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.
020 531 76 74
Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.
Ik maak de stapEcht onafhankelijk
Vergelijk alle energieleveranciers
Gratis overstapservice
Geen zorgen, wij regelen alles
Nergens goedkoper
100% laagste prijsgarantie