Energielabel aanvragen

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Wil je ook een energielabel aanvragen? Of wil je weten wat de kosten van een goedkoop energielabel zijn? Zelf Energie Vergelijken heeft de kosten van het energielabel, alsmede de regelgeving hieromtrent voor je in kaart gebracht! Lees verder over een energielabel aanvragen!

Over het energielabel

Sinds 2015 mag je alleen nog een woning of bedrijfspand verkopen of verhuren wanneer deze over een energielabel beschikt. Wanneer een huis of bedrijfspand over een energielabel beschikt, is overzichtelijk in kaart gebracht hoe zuinig een pand is op het gebied van stookkosten. Het meest zuinige energielabel is A, het minst zuinige energielabel is G. Na het aanvragen en goedkeuren van het energielabel is deze 10 jaar geldig.

Hoe vraag ik een definitief energielabel aan?

Je kunt een definitief energielabel aanvragen op energielabelvoorwoningen.nl. Dit is een overheidswebsite, waar je moet inloggen met het gebruk van jouw DigiD. Na aanvraag kun je eventuele energiebesparende maatregelen die in jouw woning zijn genomen, invullen en hier bewijs van aanleveren. Heb je alles hiervan ingevuld? Dan kun je uit de lijst van aanbieders een erkend adviseur kiezen, welke jou een definitief energielabel kan verstrekken. Dit gehele proces gaat schriftelijk en al na enkele dagen van het invullen heb je het label in huis. Het afschrift van het label verstrek je vervolgens aan de afnemer van het huis of het bedrijfspand.

Kosten energielabel aanvragen (goedkoop)

Uiteraard brengt een energielabel aanvragen ook kosten met zich mee. Toch kun je wel goedkoop een energielabel aanvragen. Zo kun je gaan voor de meest goedkope optie en het label zelf aanvragen. Gemiddeld kun je rekenen op kosten van rond de 40 euro hiervoor.

Kosten energielabel aanvragen (duur)

Er is ook een minder goedkope optie voor een energielabel aanvragen, welke grotere kosten met zich meebrengt. In dit geval schakel je namelijk een erkend adviseur in. De kosten hiervan liggen weliswaar wat hoger (rond de €150,-), maar je hebt wel een grotere kans op een betere waardering van jouw huis of bedrijfspand, omdat jouw energielabel soms wat gunstiger uit kan pakken.

Energielabel aanvragen zonder DigiD

Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Deze energielabel kosten zijn, zoals je hierboven kun lezen, gelukkig vrij laag. De goedkoopste optie is dan ook om zelf jouw label aan te vragen. Wil je de aanvraag online doen zonder DigiD? Dit is niet mogelij. Wel kun je contact opnemen met de Rijksoverheid, waarbij je vraagt om een papieren versie van de aanvraag. Deze zal je vervolgens na een paar weken thuis ontvangen.

Nadat je de papieren voor de energielabel aanvraag hebt ontvangen, dien je deze 100% naar volledigheid in te vullen, inclusief hardcopy bewijsmaterialen. Vraagt een tussenpersoon jouw energielabel aan? Stuur dan ook een machtigingsformulier mee.

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.

020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?


Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie