Eneco zonnepanelen

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Eneco zonnepanelen kopen? Zonnepanelen worden steeds populairder. Om deze reden bieden ook steeds meer partijen deze aan, waaronder Eneco. De terugverdientijd van deze duurzame energiebron ligt relatief laag. Daarbij kun je bij Eneco zonnepanelen kiezen voor drie verschillende pakketten: Basic, Comfort en Design. Deze verschillende zonnepaneel-pakketten verschillen voornamelijk op het gebied van kleur, kwaliteitscontroles en monitoring.

Over de eneco zonnepanelen

Naar eigen zeggen beschikt Eneco over ruim 15 jaar ervaring op het gebied van zowel de levering als installatie van zonnepanelen. Met een handige simulator kun je gemakkelijk kijken of jouw huis geschikt is voor de plaatsing van deze duurzame energieoplossing van Eneco. Door middel van de simulator ervaar je daarbij direct wat de meerwaarde van deze zonnepanelen voor jou is.

Terugvergoeding van zonne-energie

Wanneer je kiest voor Eneco zonnepanelen kopen of huren, kan het zijn dat je meer stroom opwekt dan je kunt verbruiken. Het voordeel is dat je deze duurzame energie kunt terugleveren aan het net. Wanneer je aan het einde van het jaar meer hebt opgewekt dan verbruikt, wordt de opgewekte stroom gesaldeerd. Dit wil zeggen dat de door jou opgewekte stroom via de Eneco zonnepanelen wordt verrekend met de door jou verbruikte stroom. In het geval van Eneco zonnepanelen kopen is de terugleververgoeding gelijk aan het op dat moment kale leveringstarief conform het contract dat je hebt afgesloten. Dit is inclusief energiebelasting, btw en Opslag Duurzame Energie (ODE). Wanneer je meer verbruikt dan afneemt, geldt er bij Eneco een teruglevertarief van €0,092 per kWh.

Eneco zonnepanelen pakketten

Zoals gezegd kun je bij zonnepanelen huren of kopen kiezen voor diverse pakketten. Bij alle pakketten krijg je 10 zonnepanelen geleverd. De verschillen bestaat behalve kleur vooral uit kwaliteitscontroles:
  • Basis: Blauwe Eneco zonnepanelen, inclusief omvormer, montagepakket en installatie.
  • Optimaal: Blauwe Eneco zonnepanelen, inclusief omvormer, montagepakket, installatie, kwaliteitscontroles en ontwerp op maat.
  • Design: Zwarte zonnepanelen, inclusief omvormer, montagepaket, installatie, kwaliteitescontroles en ontwerp op maat.

Overstappen op Eneco zonnepanelen

Wil je zonnepanelen van Eneco kopen of huren, of heb je al een dergelijk systeem op jouw dak liggen? Zelfs als je al zonnepanelen hebt, is het mogelijk om over te stappen op Eneco of een andere energieleverancier. Bekijk de vergelijker en zie wat er mogelijk is!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.

020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?


Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie