Huismerk Energie

Huismerk energie is in 2012 opgezet door twee ondernemers en is ondertussen uitgegroeid tot een van de groenste energieleveranciers van Nederland. Met windmolens, zonnepanelen en een waterkrachtcentrale leveren zij een bijdrage aan het verduurzamen van de Nederlandse energie. De tarieven van Huismerk Energie kun je gemakkelijk en snel vergelijken met de energievergelijker.

Direct naar:

Energielabel

Kolen 0%
Aardgas 0%
Kern 0%
Overig 0%
Wind 66.8%
Zon 12.8%
Water 0.5%
Biomassa 19.9%

Leveranciersgegevens

Bedrijf Huismerk energie
Email info@huismerkenergie.nl
Telefoon 088 – 105 11 22
Kosten Gebruikelijke belkosten
Bereikbaar ma – vr 8.30 – 17.00
Bereikbaar via WhatsApp op 06 – 266 266 22 ma – vr 8.30 – 17.00
Adres Kerkenbos 1057b, 6546 BB Nijmegen
Website https://huismerkenergie.nl/

Jouw mening telt


Hoe scoort Huismerk Energie?
 • 5.6/10
  Prijsinzichten - 5.6/10
 • 6.1/10
  Betaling - 6.1/10
 • 6.9/10
  Overstapproces - 6.9/10
 • 6.2/10
  Online hulp - 6.2/10
 • 6.5/10
  Klantenservice - 6.5/10
 • 6.3/10
  Duurzaamheid - 6.3/10
6.3/10

Vergelijk Huismerk Energie met alle andere energieleveranciers

Personen in huishouden

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Alle informatie over Huismerk Energie

Er zijn op dit moment geen speciale aanbiedingen van Huismerk Energie.

Huismerk Energie aanvragen? Meld je nu aan voor het goedkoopste energiepakket van Huismerk Energie en profiteer direct van de hoogste welkomstpremie. Je ontvangt de welkomstpremie alleen als nieuwe klant van Huismerk Energie. Huismerk Energie verzorgt de gehele overstap zodat je niet zonder gas en licht komt te zitten. Wettelijk is afgesproken dat de energieleveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Zij zullen met elkaar afstemmen wanneer het huidige contract afloopt en wanneer het nieuwe contract begint.

Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Wat gebeurt er na Huismerk Energie aanvragen

Binnen enkele minuten na je aanvraag bij Huismerk Energie ontvang je een e-mail van ons met de bevestiging van jouw aanvraag. Je hoeft verder niets meer te doen. Wij versturen jouw aanvraag direct naar Huismerk Energie. Hierna kun je het volgende verwachten:

 1. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
 2. Je hebt altijd 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd;
 3. Je huidige energiecontract wordt voor jou opgezegd;
 4. Rond de startdatum van jouw contract vraagt Huismerk Energie de meterstanden bij je op;
 5. De overstap is voltooid en je start met besparen!

Verhuizen: nieuw energiecontract Huismerk Energie

Ga je verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning aanvragen via ons. Het energiecontract gaat zo spoedig mogelijk in. Er is altijd stroom gas en licht in uw nieuwe woning aanwezig. Mocht je nog een energiecontract op een ander adres hebben, dan dien je dit zelf op te zeggen.

Ga je verhuizen? Dan kun je overstappen naar een nieuwe energieleverancier of je contract bij Huismerk Energie verhuizen. Hieronder volgt een stappenplan die je kunt volgen als je jouw energiecontract bij Huismerk Energie wilt verhuizen. Zo weet je zeker dat je aansluiting op gas en licht goed wordt geregeld.

 1. Meld Huismerk Energie direct dat je gaat verhuizen
  Meld Huismerk Energie zo snel mogelijk dat je gaat verhuizen. Je kunt dit al vanaf 3 maanden van tevoren doen maar doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Vaak kun je de verhuizing via internet melden. Om te weten of dit mogelijk is kun je kijken op de website van Huismerk Energie.

 2. Neem de meterstanden op
  Schrijf op de dag van verhuizing de meterstanden op. Deze worden later opgevraagd door Huismerk Energie.

 3. Stuur de meterstanden binnen 2 weken op
  Heb je de meterstanden opgenomen? Stuur deze dan op naar Huismerk Energie. Dit kan altijd schriftelijk maar bij sommige energieleveranciers ook via internet worden opgestuurd. Huismerk Energie geeft de meterstanden door aan jouw netbeheerder. Dat hoef je dus niet zelf te doen. De netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in zijn gebied.

 4. Controleer jouw eindafrekening
  Kijk of de meterstanden die je hebt opgegeven ook op de eindafrekening staan. Kom je erachter dat de meterstanden niet kloppen? Neem dan direct contact op met Huismerk Energie. Binnen 3 maanden na verhuisdatum mogen er namelijk nog andere meterstanden worden ingediend.

Direct profiteren van betere energietarieven?

Wil je verhuizen en tegelijk van energieleverancier veranderen? Overstappen van energieleverancier is slecht een administratieve kwestie. Nu je tijdens het verhuizen toch al bezig bent met administratieve handelingen kun je gemakkelijk met onderstaand vergelijkingstool checken of je wel gebruik maakt van de goedkoopste energietarieven!

Wil je jouw energiecontract bij Huismerk Energie opzeggen? Dit kan omdat je de energietarieven te duur vindt of niet helemaal tevreden bent over de service. Dit hoef je niet perse zelf te regelen. Als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier dan wordt dit namelijk al voor je geregeld door de nieuwe energieleverancier naar keuze.

Heb je geen energieleverancier meer nodig? In dat geval moet je zelf Huismerk Energie opzeggen. Dit kun je doen door contact op te nemen met de Huismerk Energie klantenservice. Je kunt ook per post de opzegging verzenden. Gebruik hiervoor onze handige opzegbrief.

Huismerk Energie opzegvergoeding

Wil je je energiecontract bij Huismerk Energie opzeggen? Hou dan wel rekening met een eventuele opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding kan een energieleverancier rekenen als je jouw energiecontract voortijdig opzegt. De hoogte van de Huismerk Energie opzegvergoeding wordt door de ACM vastgelegd. Bekijk in het tabel hieronder hoe hoog de Huismerk Energie opzegvergoeding momenteel ligt.

Resterende looptijd Maximale kosten per product
0 – 18 maanden €50,00
18 – 24 maanden €75,00
24 – 30 maanden €100,00
Meer dan 2,5 jaar €125,00

Waarom Huismerk Energie opzeggen?

Waarom wil je Huismerk Energie opzeggen? Wij zijn erg benieuwd naar je ervaring. Laat hier een review achter en help andere consumenten tijdens het vinden van de beste energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier

Wil je Huismerk Energie opzeggen en direct gebruik maken van goedkopere energietarieven bij een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze handige energievergelijker en vergelijk alle energieleveranciers op de beste deals.

Welkomstpremies worden speciaal aangeboden door energieleveranciers aan nieuwe klanten. Bij gebruik van onze energievergelijker profiteer je van hogere welkomstpremies dan rechtstreeks via Huismerk Energie zelf. Hoe dat kan? De welkomstpremies energie liggen hoger omdat de aanbiedingen op deze manier hoger in onze resultaten terecht komen en hier profiteer jij direct van!

Wil je weten hoe hoog de Huismerk Energie welkomstpremie is? Vergelijk welkomstpremies met onze vergelijker en vindt gemakkelijk de beste deal.

Welkomstpremie, welkomstkorting, welkomstvergoeding of welkomstbonus

Welkomstpremies worden ook wel welkomstkorting, welkomstvergoeding of welkomstbonus genoemd. De meeste energieleveranciers die meedoen in onze energievergelijker maken het nog aantrekkelijker om te switchen door een hoge welkomstpremie aan te bieden. Het is een korting die je als nieuwe klant krijgt als je overstapt.

Wanneer ontvang ik mijn welkomstpremie energie?

Het verschilt per energieaanbieder wanneer de welkomstpremie energie wordt uitgekeerd. De meeste aanbieders brengen de korting direct in het eerste jaar in mindering, terwijl andere aanbieders de welkomstkorting energie pas in mindering brengen op de tweede afrekening. Vraag daarom even bij Huismerk Energie na wanneer je jouw welkomstpremie energie kunt verwachten. Dit is ook terug te vinden in de algemene voorwaarden van jouw gekozen energiecontract bij Huismerk Energie.

Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook Huismerk Energie. Huismerk Energie biedt drie pakketten zonnepanelen aan. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Veelgestelde vragen

Het bedrag dat je maandelijks voor je gas- en stroomgebruik betaalt heet het termijnbedrag. Dit bedrag is gebaseerd op een schatting van je maandelijkse energieverbruik of het historische verbruik in jouw woning. De daadwerkelijke verbruikskosten worden aan het eind van het contractjaar verrekend met dit al betaalde bedrag. Het kan zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Ben je het niet eens met de hoogte van het termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.

Je betaalt een toeslag voor het vervoer van gas naar jouw huis. Het gas dat Huismerk Energie levert komt uit Slochteren in Groningen, hoe verder je van Slochteren vandaan woont, hoe meer toeslag je betaalt voor de levering van gas.