Vattenfall opzeggen

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Wil je ook Vattenfall opzeggen? Verhuizen vanaf Vattenfall naar een andere energieleverancier is zo geregeld. Zelf Energie Vergelijken helpt jou bij de verhuizing! De manier waarop je kunt opzeggen is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ben je bijvoorbeeld ontevreden of heb je een goedkope energiecontract gezien via onze energievergelijker, dan gaat het opzeggen anders in zijn werking dan wanneer er een verhuizing plaatsvindt. We hebben een aantal scenario’s op het gebied van Vattenfall opzeggen voor je op een rij gezet!

Ik wil overstappen naar een nieuwe leverancier/ik ben niet tevreden

Wanneer je Vattenfall wilt opzeggen omdat je wilt verhuizen naar een andere energieleverancier, of omdat je simpelweg niet tevreden, kun je dit het beste laten regelen door jouw nieuwe energieleverancier. De eerste stap hierin is natuurlijk 100% onafhankelijk energie vergelijken via onze Energie Vergelijker! Hiermee vindt je gemakkelijk een nieuwe leverancier, waarna jouw nieuwe maatschappij het opzeggen bij Vattenfall voor haar rekening neemt!

Vattenfall opzeggen door verhuizing

Wanneer er een verhuizing plaatsvindt en je naar een andere woning gaat verhuizen, is dit een mooi moment om te bekijken of het gras niet ergens anders groener is. In dat geval kun je namelijk direct een nieuw energiecontract afsluiten voor jouw nieuwe woonadres. Bij een verhuizing moet je echter wel zelf jouw contract bij Vattenfall opzeggen. Bij een verhuizing toch jouw contract met Vattenfall meeverhuizen? Dit is gemakkelijk te regelen via Vattenfall .

Vattenfall opzeggen vanwege samenwonen/overlijden/verhuizing naar een verzorgingstehuis

Wanneer er sprake is van een uitzonderlijke situatie, zoals de verhuizing naar een bejaardentehuis, is opzeggen bij Vattenfall nog steeds mogelijk. Wel wordt het aangeraden om in een dergelijke situatie contact op te nemen met Vattenfall zelf. De energiemaatschappij zal je in dat geval informeren over hetgeen mogelijk is. Dit is het makkelijkst te regelen via Mijn Vattenfall .

Opzegboete/overstapboete Vattenfall bij contractbreuk

Vanaf 28 dagen voor het einde van jouw energiecontract kun je al Vattenfall opzeggen. Wanneer je de verhuizing wilt regelen voordat het contract ten einde loop, loop je bij iedere energiemaatschappij het ricico om een opzegboete te riskeren. De energiemaatschappij bepaalt deze opzegvergoeding niet zelf; de overheid heeft een wettelijke opzegvergoeding vastgesteld. Deze ‘boete’ wordt per energie product bepaald. En dit is dus én voor stroom, én voor gas. In dat geval moet je de bedragen uit onderstaand overzicht dus verdubbelen.

Resterende looptijd

Overstapboete per product (incl. btw)

0 – 1,5 jaar

50,-

1,5 – 2 jaar

75,-

2 – 2,5 jaar

100,-

2,5 jaar en langer

125,-

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.

020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?


Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie