Vrijopnaam

Vrijopnaam is een energieleverancier die iedereen in staat wil stellen om eenvoudig zélf zonne-energie op te wekken. Om deze missie waar te maken, biedt het bedrijf klanten de mogelijkheid om zonne-energie op te wekken zonder zelf zonnepanelen op het eigen dak te installeren. Vrijopnaam wil door middel van paneelopnaam de transitie naar duurzaam opgewekte energie faciliteren en versnellen.

Direct naar:

Energielabel

Kolen 0%
Aardgas 0%
Kern 0%
Overig 0%
Wind 0%
Zon 100%
Water 0%
Biomassa 0%

Leveranciersgegevens

Bedrijf Vrijopnaam
Email klantteam@vrijopnaam.nl
Telefoon 085 – 30 32 652
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar ma – vr 9.00 – 17.00
Adres Ericssonstraat 2, 5221 ML, Rijen
Website https://www.vrijopnaam.nl/

Jouw mening telt


Hoe scoort Vrijopnaam?
 • 8.0/10
  Prijsinzichten - 8.0/10
 • 6.8/10
  Betaling - 6.8/10
 • 7.4/10
  Overstapproces - 7.4/10
 • 6.3/10
  Online hulp - 6.3/10
 • 7.3/10
  Klantenservice - 7.3/10
 • 7.5/10
  Duurzaamheid - 7.5/10
7.2/10

Vergelijk VrijOpNaam met alle andere energieleveranciers

Personen in huishouden

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Alle informatie over VrijOpNaam

Er zijn op dit moment geen speciale aanbiedingen van VrijOpNaam.

VrijOpNaam aanvragen? Meld je nu aan voor het goedkoopste energiepakket van VrijOpNaam en profiteer direct van de hoogste welkomstpremie. Je ontvangt de welkomstpremie alleen als nieuwe klant van VrijOpNaam. VrijOpNaam verzorgt de gehele overstap zodat je niet zonder gas en licht komt te zitten. Wettelijk is afgesproken dat de energieleveranciers de overstap zo soepel mogelijk laten verlopen. Zij zullen met elkaar afstemmen wanneer het huidige contract afloopt en wanneer het nieuwe contract begint.

Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 3 maanden stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 3 maanden worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Wat gebeurt er na VrijOpNaam aanvragen

Binnen enkele minuten na je aanvraag bij VrijOpNaam ontvang je een e-mail van ons met de bevestiging van jouw aanvraag. Je hoeft verder niets meer te doen. Wij versturen jouw aanvraag direct naar VrijOpNaam. Hierna kun je het volgende verwachten:

 1. Binnen 5 werkdagen ontvang je jouw nieuwe energiecontract per e-mail;
 2. Je hebt altijd 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd;
 3. Je huidige energiecontract wordt voor jou opgezegd;
 4. Rond de startdatum van jouw contract vraagt VrijOpNaam de meterstanden bij je op;
 5. De overstap is voltooid en je start met besparen!

Verhuizen: nieuw energiecontract VrijOpNaam

Ga je verhuizen of ben je onlangs verhuisd, dan kun je gemakkelijk een nieuw energiecontract voor jouw nieuwe woning aanvragen via ons. Het energiecontract gaat zo spoedig mogelijk in. Er is altijd stroom gas en licht in uw nieuwe woning aanwezig. Mocht je nog een energiecontract op een ander adres hebben, dan dien je dit zelf op te zeggen.

Ga je verhuizen? Dan kun je overstappen naar een nieuwe energieleverancier of je contract bij VrijOpNaam verhuizen. Hieronder volgt een stappenplan die je kunt volgen als je jouw energiecontract bij VrijOpNaam wilt verhuizen. Zo weet je zeker dat je aansluiting op gas en licht goed wordt geregeld.

 1. Meld VrijOpNaam direct dat je gaat verhuizen
  Meld VrijOpNaam zo snel mogelijk dat je gaat verhuizen. Je kunt dit al vanaf 3 maanden van tevoren doen maar doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Vaak kun je de verhuizing via internet melden. Om te weten of dit mogelijk is kun je kijken op de website van VrijOpNaam.

 2. Neem de meterstanden op
  Schrijf op de dag van verhuizing de meterstanden op. Deze worden later opgevraagd door VrijOpNaam.

 3. Stuur de meterstanden binnen 2 weken op
  Heb je de meterstanden opgenomen? Stuur deze dan op naar VrijOpNaam. Dit kan altijd schriftelijk maar bij sommige energieleveranciers ook via internet worden opgestuurd. VrijOpNaam geeft de meterstanden door aan jouw netbeheerder. Dat hoef je dus niet zelf te doen. De netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in zijn gebied.

 4. Controleer jouw eindafrekening
  Kijk of de meterstanden die je hebt opgegeven ook op de eindafrekening staan. Kom je erachter dat de meterstanden niet kloppen? Neem dan direct contact op met VrijOpNaam. Binnen 3 maanden na verhuisdatum mogen er namelijk nog andere meterstanden worden ingediend.

Direct profiteren van betere energietarieven?

Wil je verhuizen en tegelijk van energieleverancier veranderen? Overstappen van energieleverancier is slecht een administratieve kwestie. Nu je tijdens het verhuizen toch al bezig bent met administratieve handelingen kun je gemakkelijk met onderstaand vergelijkingstool checken of je wel gebruik maakt van de goedkoopste energietarieven!

Wil je jouw energiecontract bij VrijOpNaam opzeggen? Dit kan omdat je de energietarieven te duur vindt of niet helemaal tevreden bent over de service. Dit hoef je niet perse zelf te regelen. Als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier dan wordt dit namelijk al voor je geregeld door de nieuwe energieleverancier naar keuze.

Heb je geen energieleverancier meer nodig? In dat geval moet je zelf VrijOpNaam opzeggen. Dit kun je doen door contact op te nemen met de VrijOpNaam klantenservice. Je kunt ook per post de opzegging verzenden. Gebruik hiervoor onze handige opzegbrief.

VrijOpNaam opzegvergoeding

Wil je je energiecontract bij VrijOpNaam opzeggen? Hou dan wel rekening met een eventuele opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding kan een energieleverancier rekenen als je jouw energiecontract voortijdig opzegt. De hoogte van de VrijOpNaam opzegvergoeding wordt door de ACM vastgelegd. Bekijk in het tabel hieronder hoe hoog de VrijOpNaam opzegvergoeding momenteel ligt.

Resterende looptijd Maximale kosten per product
0 – 18 maanden €50,00
18 – 24 maanden €75,00
24 – 30 maanden €100,00
Meer dan 2,5 jaar €125,00

Waarom VrijOpNaam opzeggen?

Waarom wil je VrijOpNaam opzeggen? Wij zijn erg benieuwd naar je ervaring. Laat hier een review achter en help andere consumenten tijdens het vinden van de beste energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier

Wil je VrijOpNaam opzeggen en direct gebruik maken van goedkopere energietarieven bij een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze handige energievergelijker en vergelijk alle energieleveranciers op de beste deals.

Welkomstpremies worden speciaal aangeboden door energieleveranciers aan nieuwe klanten. Bij gebruik van onze energievergelijker profiteer je van hogere welkomstpremies dan rechtstreeks via VrijOpNaam zelf. Hoe dat kan? De welkomstpremies energie liggen hoger omdat de aanbiedingen op deze manier hoger in onze resultaten terecht komen en hier profiteer jij direct van!

Wil je weten hoe hoog de VrijOpNaam welkomstpremie is? Vergelijk welkomstpremies met onze vergelijker en vindt gemakkelijk de beste deal.

Welkomstpremie, welkomstkorting, welkomstvergoeding of welkomstbonus

Welkomstpremies worden ook wel welkomstkorting, welkomstvergoeding of welkomstbonus genoemd. De meeste energieleveranciers die meedoen in onze energievergelijker maken het nog aantrekkelijker om te switchen door een hoge welkomstpremie aan te bieden. Het is een korting die je als nieuwe klant krijgt als je overstapt.

Wanneer ontvang ik mijn welkomstpremie energie?

Het verschilt per energieaanbieder wanneer de welkomstpremie energie wordt uitgekeerd. De meeste aanbieders brengen de korting direct in het eerste jaar in mindering, terwijl andere aanbieders de welkomstkorting energie pas in mindering brengen op de tweede afrekening. Vraag daarom even bij VrijOpNaam na wanneer je jouw welkomstpremie energie kunt verwachten. Dit is ook terug te vinden in de algemene voorwaarden van jouw gekozen energiecontract bij VrijOpNaam.

Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen? Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelen aan. Zo ook VrijOpNaam. VrijOpNaam biedt drie pakketten zonnepanelen aan. De energieleverancier levert zowel blauwe als zwarte zonnepanelen in combinatie met verschillende omvormers.

Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Veelgestelde vragen

Wij zijn een nieuwe en onafhankelijke energieleverancier die iedereen in staat wil stellen om eenvoudig zelf zonne-energie op te wekken. Wij bieden een eenvoudig en financieel aantrekkelijk alternatief voor de starre en ondoorzichtige producten van de grote energieleveranciers. Onze klanten wekken (een deel van) hun energiebehoefte zelf op met zonnepanelen die wij ergens in Nederland hebben neergelegd. En alle zonne-energie die onze klanten opwekken, hoeft niet meer uit een kolencentrale te komen. Op die manier willen wij Nederland verduurzamen. Wij kennen maar één contractvorm waarin je volledig vrij bent en altijd op kunt zeggen.

Onze klanten beginnen direct met het zelf opwekken van hun energie. Als je je aanmeldt, krijg je één zonnepaneel gratis van ons in een zonnepark in Nederland. Dit is je eerste paneelopnaam. Wil je meer opwekken? Kies dan voor extra panelenopnaam. Per paneel betaal je 99 euro en je kunt er zoveel kopen als je nodig hebt. In je eigen tempo. Vind je het niks? Dan kun je op elk moment opzeggen en kopen wij volgens een afschrijvingsregeling de panelenopnaam van je terug.

We zoeken naar geschikte locaties, waar niemand last heeft van een zonnepark. Dit betekent dat een park goed inpasbaar dient te zijn in het landschap. We zijn met name op zoek naar grondgebonden locaties die geen andere functie kunnen hebben. Zoals de gesloten stortplaats waar we nu een zonnepark ontwikkelen. Wij streven naar lokale participatie en betrokkenheid.