Energiemaatschappij vergelijken

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Energiemaatschappij vergelijken? Als je voor jouw situatie beste energie maatschappij wilt vinden, komt er nogal wat op je af. Sinds er een vrije energiemarkt is ontstaan, blijft de concurrentie tussen energiemaatschappijen maar toenemen. En hier kun jij jouw voordeel uit halen. Vul hieronder de energievergelijker in en vergelijk energiemaatschappijen! Of lees hieronder meer over de werking van onze vergelijker. Energiemaatschappij vergelijken doe je hier!

Waarom energiemaatschappij vergelijken?

Iedereen heeft het wel over energiemaatschappijen vergelijken, maar wat zijn nou de voordelen hiervan? Het vinden van de juiste energiemaatschappij is makkeljker dan je in eerste instantie zou denken. Daarbij profiteer je van talloze voordelen voor jouw energie. Energiemaatschappijen concurreren elkaar de pan uit en het enige wat je nodig hebt om de beste partij te kiezen is een actueel en volledig overzicht. En laat Zelf Energie Vergelijken nou net over een state of the art vergelijker van vrijwel iedere energiemaatschappij beschikken! Wij helpen je dan ook bij energie maatschappij vergelijken. Het enige wat je hoeft te doen is jouw gegevens en verbruik in te toetsen, waarna je een actueel en 100% onafhankelijk overzicht van de maatschappijen krijgt.

Tientallen energiemaatschappijen

Anno 2020 zijn er in Nederland meer dan 30 energiemaatschappijen. Wanneer je de beste energie maatschappij wilt kiezen, doe je er goed aan om alle energie maatschappijen te vergelijken en niet slechts een gedeelte. Bijna iedere energiemaatschappij levert zowel stroom als gas aan zowel particulieren als bedrijven. Hier weer een gedeelte van koopt hun energie in bij maatschappijen uit het binnen- en buitenland. Echter produceren de grote spelers in de markt, zoals Essent, Nuon en Eneco, hun energie voor een groot gedeelte zelf. Energiemaatschappijen vergelijken, omdat je niet direct weet welke maatschappij de beste is voor jou? Energie vergelijken doe je bij Zelfenergievergelijken.nl!

Wat is de beste energiemaatschappij?

Wanneer je energiemaatschappijen vergelijken wilt, is dit vrijwel onmogelijk om te doen zonder een goed werkende vergelijker. Om handmatig alle prijzen bij partijen op te vragen en deze te vergelijken, kan maanden duren. De energieprijzen zullen niet eens meer up-to-date zijn! Je doet er dan ook goed aan om energiemaatschappij vergelijken te doen via onze vergelijker. Pak jouw energienota erbij, vul jouw verbruik (gas en stroom) in, en je krijgt op basis van jouw filters in enkele seconden de beste optie! Vergelijk direct energiemaatschappijen!

Energiemaatschappij overstappen

Wil je na energiemaatschappij vergelijken direct overstappen? Wij regelen het voor je! Jouw eerste gedachte zou zijn dat dit een hels administratief karwei is, maar niets is minder waar. Wanneer op zoek bent naar een nieuwe energiemaatschappij en direct over wilt stappen, is dit in drie simpele stappen geregeld.
  1. Je start onze energievergelijker en voert jouw postcode, huisnummer, verbruik en huidige energiemaatschappij in.
  2. Je laat de vergelijking van energiemaatschappijen maken en krijgt een actueel overzicht, zodta je zelf kunt kiezen. Dit overzicht kun je vervolgens verder filteren op basis van jouw voorkeuren, zodat je alleen de mogelijke contracten ziet die aan jouw wensen voldoen.
  3. In het aanvraagscherm vul je jouw overige gegevens in. Hierna hoef je alleen op ‘bevestig aanvraag’ te klikken, waarna jouw overstap in werking wordt gezet.
  4. Na het doorlopen van bovengenoemde stappen, sturen wij jou een bevestiging per email en handelen we na vergelijken alles af met beide energiemaatschappijen (oude maatschappij en nieuwe maatschappij). We sturen jouw aanvraag door naar de nieuwe partij, waarna deze binnen 2 weken contact met jou opneemt.
Al met al is energiemaatschappij vergelijken zo geregeld. Vergelijk daarom direct, want het levert je daadwerkelijk wat op!

Vergelijk energiemaatschappijen!

Vergelijk direct energiemaatschappijen! Het is zo geregeld: vergelijk, kies en stap over. Je vult jouw gegevens in, je kiest jouw favoriete en goedkoopste energiemaatschappij en jouw overstap wordt geregeld door ons en jouw nieuwe leverancier. Direct energiemaatschappij vergelijken? Je doet het hier!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie