Energieprijzen 2020

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Wat zijn de energieprijzen van 2020 en waar kun je het beste energie vergelijken anno 2020? Het is zaak om een overzicht te krijgen van alle actuele energietarieven en te bepalen waar je de goedkoopste energie kunt krijgen. Dit doe je natuurlijk via onze energievergelijker! Meer weten over de energieprijzen van 2020? Lees hieronder verder!

Over de energieprijzen in 2020

Gemiddeld stijgen de energieprijzen in 2020 met zo’n €190,- per huishouden. Deze verandering in tarieven komen twee keer per jaar voor. Op 1 januari en 1 juli elk jaar mogen de energieleveranciers de energieprijzen verhogen of verlagen. Wil jij dan ook energie over 2020 vergelijken? De goedkoopste energie vind je via onze Energievergelijker!

Waarom is er een stijging in de energieprijzen in 2020?

Waarom stijgen de energieprijzen in 2020 eigenlijk? Deze stijging heeft voornamelijk te maken met marktwerking. De economie in Nederland trekt aan en vanuit het buitenland is er een toenemende belangstelling voor Nederlandse stroom. Daarbij gaan ook de inkooptarieven in 2020 omhoog. Tot slot daalt het aanbod van gas, mede door de verlaagde gaswinning in Groningen.

Verhoogde energiebelasting in 2020

Een andere reden voor de stijging van de energietarieven in 2020, is de verhoogde energiebelasting. Dit uit zich in een aantal onderdelen:
  • De overheid wil het gebruik van gas ontmoedigen, zodat huishoudens hier anno 2020 minder afhankelijk van zij. Dit uit zich in de energieprijzen en met name de gasprijs. Deze zal namelijk omhoog gaan. Wel wordt de energieprijs van 2020 ook weer beter, mede door het feit dat de energiebelasting op stroom wordt verlaagd.
  • De Opslag Duurzame Energie (ODE) gaat in 2020 omhoog. Deze extra belasting op de energie is een aantal jaar geleden bedacht vanuit de ambitie om groene energieprojecten te kunnen steunen door middel van subsidies.

Wat kun je tegen de verhoogde energietarieven in 2020 doen?

Gelukkig kun je een hoop doen tegen de verhoogde energietarieven van 2020. Zo kun je energie afnemen bij energieleveranciers die wel goedkope energie en gunstige prijzen hanteren. Door onze 100% onafhankelijke energievergelijker van 2020 in te vullen, vind je in een oogwenk de goedkoopste energieleverancier.

De voor- en nadelen van energie vergelijken anno 2020

Wat zijn de voor- en nadelen van energie vergelijken anno 2020? Wanneer je de energieprijzen wilt vergelijken in de energievergelijker, is het eerst handig om stil te staan bij een aantal scenario’s:
  • Welk energiecontract heb je nu lopen en wat is de einddatum hiervan? Loopt deze nog later in 2020, of zelfs 2021, af, dan is het beter om deze even te laten lopen, voordat je overstapt.
  • Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je gewoon overstappen naar een andere energieleverancier die anno 2020 lagere tarieven hanteert. Je kunt gewoon de goedkoopste energie kiezen!
Met onze energievergelijker vind je de meest actuele energieprijzen en kun je op basis van jouw huidige energieverbruik zien wie de voor jou goedkoopste energieleverancier is. Daarbij wordt het overstappen volledig voor je uit handen genomen!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie