Zelf gas en licht vergelijken op de beste prijs!

Eenvoudig Energie Vergelijken

Personen in huishouden

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Verbruik gas licht berekenen

Gas water licht kosten berekenen voor je huishouden kan soms handig zijn. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen en wilt weten wat je in je nieuwe huis aan energiekosten kwijt zult zijn. Je kun je kosten van gas, water en licht berekenen op de website van het Nibud. Het Nibud toont op basis van het soort woning of het aantal personen in het huishouden het gemiddelde verbruik en de kosten voor gas water en licht in Nederland.

Gas water licht kosten vergelijken

Weet je nu de gemiddelde gas-water-licht-kosten van consumenten in een vergelijkbare situatie? Dan kun je nu je eigen gas-water-licht-kosten hiermee vergelijken. Ben je voordelig uit? Ga zo door. Ben je juist duur uit? Dan is het tijd om je energieverbruik terug te dringen. Of begin met gas en licht vergelijken. De goedkoopste gas en licht leveranciers zijn binnen handbereik. Tip: sommige leveranciers bieden de mogelijkheid om je energiekosten en energieverbruik te vergelijken met dat van je buren.

Gemakkelijk gas en licht vergelijken

Wil je gas en licht vergelijken? Wees dan op het volgende voorbereid: je kunt erachter komen dat je jarenlang meer aan energie hebt betaald dan nodig. Mocht dit zo zijn, dan kun je daar nu verandering in brengen. Begin met gas en stroom vergelijken en binnen een paar minuten heb je duidelijkheid. Start de energievergelijker, vul je verbruik in en wij tonen je de goedkoopste gas en licht leveranciers. Zo eenvoudig kan gas en elektra vergelijken zijn.

Bespaar al snel honderden euro’s

Begin je met gas en elektra vergelijken dan zal het je verbazen hoeveel energieleveranciers voor je over hebben als nieuwe klant. Zij bieden hoge overstapkortingen om hoog in onze energievergelijker te komen. Veel van de kortingen zijn exclusief voor onze vergelijker. Deze krijg je niet direct bij de leverancier. Door deze grote concurrentie kan het verschil tussen de duurste en goedkoopste gas- en licht-leveranciers oplopen tot honderden euro’s op jaarbasis. Doe zelf de proef op de som en begin met gas en licht vergelijken. Gebruik hiervoor onze handige vergelijkingsservice.
Hoe gaat gas en stroom vergelijken in zijn werk? Het is heel eenvoudig. Volg deze stappen naar de goedkoopste en/of beste gas- en licht leverancier.

Zoek je energieverbruik op

Pak eerst je je jaarafrekening van je huidige leverancier van gas en stroom erbij. Of raadpleeg deze online op de website van je leverancier. Kijk nu wat je gas- en stroom verbruik is en vul dit in de vergelijker in. Lukt het niet om je verbruik te achterhalen? Geef dan aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Laat nu de vergelijker de gas en licht kosten van alle energieleveranciers vergelijken.

Beste gas en licht leverancier kiezen

Je ziet nu een lange lijst met alle energie-aanbiedingen voor gas en licht. Volgende stap: de deals van gas- en elektra vergelijken op detail. Wil je groene stroom of heb je andere wensen? Geef dit dan aan in de handige filterfunctie. Bepaal wie voor jou de beste gas- en licht leverancier is.
gas én licht vergelijken!

Vergelijk direct: Je overstap van A tot Z geregeld

Ben je klaar met gas en licht vergelijken? De beste deal gevonden? Vraag deze dan direct aan via onze onafhankelijke energievergelijker. Dit zijn de vervolgstappen:
  • Na de bevestiging van je nieuwe energieleverancier gaan de 14 kalenderdagen bedenktijd in.
  • Na de bedenktermijn zegt je nieuwe energiemaatschappij je huidige leverancier voor je op.
  • Je krijgt vanzelf bericht om de meterstanden door te geven.
  • Je nieuwe leverancier houdt je op de hoogte van het overstapproces.
  • Je bent overgestapt!

Handige tips

  • Heb je voor gas en elektra een energiecontract met einddatum lopen? De energievergelijker geeft uitgebreide informatie vanaf welk moment je zonder risico op een overstapboete kunt overstappen naar de nieuwe leverancier.
  • Heb je een energiecontract zonder einddatum (voor onbepaalde tijd)? Dan kun je op elk moment beginnen met gas en elektriciteit vergelijken en overstappen.
  • Bij een switch van leverancier is het laten aanpassen van je gas- en elektriciteitsmeter niet nodig. Overstappen is een administratief proces. Je komt nooit zonder gas en elektriciteit te zitten.
Op Zelfenergievergelijken.nl ben je weer de baas over jouw eigen mening. Jij kiest, bepaalt en betaalt de energieleverancier die het beste bij jou past.

Heb je nog vragen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
In principe kan je altijd gas en licht vergelijken. De vraag is alleen of je boetevrij mag overstappen naar een andere energieleverancier. Een boete wordt alleen opgelegd wanneer je tijdens je contractperiode overstapt naar een andere aanbieder. Gelukkig hebben de meesten onder ons geen vast contract. Dit betekent dat jij zo vrij bent als een vogeltje en kan overstappen wanneer jij wilt. Toch even zeker weten? Chat dan met collega’s of bel onze klantenservice.
Gas- en lichttarieven vergelijken bij Zelfenergievergelijken.nl zou niet bijzonder zijn als er geen volledig toegewijde overstapservice zou zijn die alles voor jou in orde zou maken. Onze overstapservice checkt al jouw gegevens (voor gas én licht) en maakt de nieuwe aansluiting in orde. Tegelijkertijd hebben wij een mooie afspraak gemaakt met de nieuwe energieleverancier, namelijk dat jouw oude energieleverancier door hen wordt opgezegd. Vergelijken van gas en licht doe je hier!
Gas en licht vergelijken doe je niet zomaar. Prijzen vergelijken zit in het bloed van ons Nederlanders. Het is niet voor niets dat je overal ter wereld de uitdrukking “kijken, kijken, maar niet kopen” te horen krijgt. Maar aangezien wij allemaal hard werken voor ons geld, hoeven wij ons hier niet voor te schamen. Geld besparen is verstandig. Zeker als je besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar! En dat is het geval met het vergelijken van gas en licht!
Zelfenergievergelijken.nl is 100% onafhankelijk. Wij informeren jou, bieden jou een handige tool waarmee jij kunt overstappen en ontvangen als dank van de energieleveranciers een kleine vergoeding hiervoor. Of het nou gaat om Nuon, Essent, Greenchoice of Oxxio, en of het nou gaat om gas of licht vergelijken: het maakt voor ons niets uit! Alle vergoedingen die wij ontvangen, zijn hetzelfde. Uiteraard bieden wij jou nog steeds de laagste prijsgarantie. Dat vinden wij nou een oprechte win-win situatie!

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Chat met ons

vergelijken gas licht

Hoe kan ik je helpen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkopere gas en licht

100% laagste prijsgarantie