Gas Water Licht regelen

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Heb je een nieuwe woning en wil je ook gas water licht regelen en een nieuw energiecontract aanvragen? Dan wil je het aansluiten zo snel mogelijk geregeld hebben. Je hebt namelijk geen zin in aanmaningen of dreigende afsluitingen. Zorg er daarom ook voor dat je jouw gas, water en licht zo snel mogelijk geregeld hebt. Hieronder leggen we je uit hoe jij kunt beginnen met besparen op jouw energie!

Belangrijke punten bij gas water licht regelen (koopwoning en huurwoning)

Gas water en licht (elektra) worden doorgaans in één zin genoemd. Het aanvragen hiervan gebeurt echter niet bij één partij. Water sluit je namelijk af bij een waterleverancier, terwijl de gas en elektra weer afgesloten kunnen worden bij (een) andere energieleverancier(s). Of je nu gas water licht wilt aanvragen voor een huurwoning, of juist voor een koopwoning, de volgende punten zijn van belang:
  • Jouw waterleverancier ligt geheel aan de regio waar je woont. Per regio is er namelijk een vaste leverancier voor jouw water beschikbaar. Je kunt dus geen nieuwe waterleverancier aanvragen. Wie deze waterleverancier is, kun je hieronder lezen.
  • Voor gas en licht is er per regio een vaste netbeheerder. Deze netbeheerders regelen de transport naar de woning. Dit is ook regiogebonden. Jouw daadwerkelijk energie neem je af bij de energieleverancier.
  • Nederland beschikt over meer dan 30 energieleverancies. Sinds 2004 is er daarbij keuzevrijheid in de energiemarkt. Welke energieleverancier voor jou het voordeligst is, is dan ook geheel afhankelijk van jouw verbruik. Wil je weten bij welke partij je het beste gas en licht kunt afsluiten, dan raden we je aan om onze energie vergelijker in te vullen!
  • Sommige woningen hebben verwarming door middel van stadsverwarming. In dit geval zit je vast aan één energieleverancier en kun je niet overstappen. Er loop in deze situatie een warmwaterleiding jouw huis binnen, welke jouw woning van warm water voorziet. Je gebruikt in dit geval alleen een gasaansluiting voor het koken; jouw gasverbruik is laag.

Gas water licht aanvragen (koopwoning en huurwoning)

 

Water nieuwe woning regelen

Het regelen en aanvragen van water in jouw huurwoning is relatief gemakkelijk. Waterleveranciers zijn namelijk regiogebonden. Wanneer je echter buiten de regio gaat verhuizen, is de kans groot dat je van waterleverancier verandert. Dit is wel een geautomatiseerd proces. Zorg er wel voor dat je je op tijd afmeldt bij jouw oude waterleverancier, om dubbele rekeningen te voorkomen.

Gas en licht nieuwe woning regelen

Wanneer het om gas en licht regelen gaat, kan dit het ideale moment voor jou zijn om met een schone lei te beginnen. Dit is jouw uitgelezen kans om over te stappen op het voor jou meest voordelige energiecontract. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat je voor het aanvragen op de hoogte bent van de gasstatus van jouw nieuwe (huur)woning. En wel om de volgende redenen:
  • Wanneer jouw huis stadsverwarming heeft, is de mogelijkheid aanwezig dat je geen gas nodig hebt. In dit geval is het afsluiten van een stroomcontract voldoende.
  • Wanneer jouw nieuwe huurwoning geen stadsverwarming hebt, dien je wel een contract af te sluiten voor zowel gas als licht.

Direct gas water licht regelen

Wil je direct gas water licht aanvragen voor jouw (nieuwe) woning? Bekijk via onze energievergelijker direct welke energieleverancier het beste is om gas en licht bij aan te vragen en te regelen. Hiervoor dien je eerst een en ander in kaart te brengen:
  • Uit hoeveel personen bestaat jouw huishouden?
  • Welk woningtype heb je (bouwjaar en grootte)
  • Welke apparatuur heb je in jouw woning?
Op basis van deze gegevens krijg je een goed idee over het gemiddelde energieverbruik in jouw nieuwe woning of huurwoning. Direct gas water licht regelen? Bekijk de opties via onze energievergelijker!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie