zelf logo goedkoopste

Bij de goedkoopste energieleverancier,
dat leeft lekker.

zelf energie vergelijken icon Hoe dan.

Eenvoudig Energie Vergelijken

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
goedkoopste energie eerste

Stap 1 – Vul gegevens in over je situatie

Wie voor jou de goedkoopste energieleverancier 2017 is, hangt af van je energieverbruik. Vul daarom in de energievergelijker naast je postcode en huisnummer ook je jaarlijkse energieverbruik in. Je verbruik staat op de jaarafrekening van je energieleverancier. We kunnen ook je energieverbruik schatten. Dan kijken we op basis het aantal personen in je huishouden waar je goedkoop energie kunt afnemen.


Stap 2 – Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je krijgt nu een overzicht van de beste energieaanbiedingen voor jouw situatie. Op nummer 1 staat jouw persoonlijke goedkoopste energie maatschappij. Bedenk of je alleen goedkope energie wilt, of ook groene energie. Pas dit eventueel aan in het zoekfilter. Goed om te weten: als gebruiker van onze energievergelijker, profiteer je vaak van exclusieve energiedeals. Deze zijn alleen in de vergelijker verkrijgbaar.

goedkoopste energie tweede
goedkoopste energie tweede

Stap 2 – Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je krijgt nu een overzicht van de beste energieaanbiedingen voor jouw situatie. Op nummer 1 staat jouw persoonlijke goedkoopste energie maatschappij. Bedenk of je alleen goedkope energie wilt, of ook groene energie. Pas dit eventueel aan in het zoekfilter. Goed om te weten: als gebruiker van onze energievergelijker, profiteer je vaak van exclusieve energiedeals. Deze zijn alleen in de vergelijker verkrijgbaar.


goedkoopste energie derde

Stap 3 – Overstappen naar goedkope energie

Vraag direct in de vergelijker het voordelige energiecontract met goedkope energie aan. Je profiteert van een handige overstapservice. Zelf opzeggen is niet nodig. Kijk wel altijd even je huidige energiecontract na. Is dit – zoals bij de meeste Nederlanders- een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kun je direct de goedkoopste energieleverancier vergelijken en overstappen. Bij een vast energiecontract kun je pas 8 weken voor de einddatum energie vergelijken en overstappen.

Wie gingen je voor?

goedkoopste ervaring

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

goedkoopste review lezen Bekijk besparing
goedkoopste ervaring 2

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

goedkoopste review lezen Bekijk besparing

De goedkoopste energieleverancier, voor mijn situatie

Hoe goedkoper, hoe hoger in de lijst

Onze energievergelijker toont je binnen 1 minuut de goedkoopste energieleverancier. Nederland heeft veel kostenbewuste mensen, dus we krijgen als gratis vergelijkingsservice veel aanloop. Energieleveranciers zien ook dat via ons veel nieuwe klanten te winnen zijn. Om hoog in de vergelijker te komen pakken ze uit met extra hoge kortingen voor jou als gebruiker. Dat maakt dat sommige deals alleen bij ons verkrijgbaar zijn en niet direct bij de energieleverancier. Je bent dan bij ons goedkoper uit dan direct bij de energieleverancier.

Goedkoopst: 1 jarig energiecontract

Goed om te weten: binnen de vergelijker zijn de 1-jarige vaste energiecontracten de beste deals. Je krijgt dan vaak actietarieven én een welkomstpremie.

Tip: als het bij je past, kun je na het 1-jarige energiecontract gelijk weer overstappen, om je energiekosten blijvend laag te houden.

Het overstapproces bij gebruik van een energievergelijker is net zo gestroomlijnd als direct via de leverancier. Het is een administratief proces, je komt nooit zonder gas of elektriciteit te zitten. Je nieuwe leverancier zegt je huidige energiecontract op. En je krijgt vanzelf bericht wanneer je de meterstanden kunt doorgeven. Dit is nodig voor de eindafrekening van je huidige leverancier.

Heb je ooit tijdens het overstappen een vraag? Als gebruiker van onze energievergelijker kun je altijd contact met ons opnemen via chat of telefoon.

Na je overstap

Heb je een deal met actietarieven? Dan zie je dit als het nieuwe energiecontract is ingegaan misschien al terug in een lager maandbedrag. De welkomstpremie ontvang je meestal pas na de einddatum van het energiecontract. Ervaar zelf het plezier van een verlaging van je energiekosten.

goedkoopste energieresultaten

Alle energieleveranciers onder 1 dak

We hebben ruim 35 energieleveranciers in onze vergelijker. Er valt genoeg te kiezen. Bij de energievergelijking kun je gebruikmaken van handige filterfuncties. We leggen ze je alvast uit:

Duurzame en goedkope energie?

Wil je graag goedkope energie die duurzaam is opgewekt? Uit windenergie, zonne-energie, waterkracht of biomassa? Geef dit dan aan in de vergelijker. Dan tonen we alleen energieaanbiedingen met groene energie. Je kunt zelfs aangeven dat deze groene energie in Nederland opgewerkt moet zijn.

Wat voor een contract wil je?

Bij een energiecontract voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar met vaste tarieven krijg je vaak de meeste korting als nieuwe klant. De leverancier kan deze korting geven, omdat hij zeker weet dat je voor een bepaalde periode klant bent. Wil je je vrijheid behouden? Kies dan in het filter voor een contract voor onbepaalde tijd.

Goedkoopste energieleverancier 2017

Je hebt na je aanvraag bij de goedkoopste energieleverancier 2017 eerst 14 kalenderdagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je nog kosteloos van het nieuwe energiecontract afzien. De overheid heeft deze ‘afkoelperiode’ verplicht ingesteld voor aankopen van consumenten op afstand (online of via de telefoon).

Gratis overstapservice

Na de bedenktijd zet de nieuwe leverancier de overstap in werking. Je oude leverancier wordt opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn. Van alle stappen in het overstapproces houdt je nieuwe energieleverancier je uitgebreid op de hoogte. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier moet namelijk vooral een leuke gebeurtenis zijn. Je energiekosten gaan omlaag zodat je meer financiële ruimte hebt voor leuke of noodzakelijke dingen.

Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap
goedkoopste energie usp 1

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

goedkoopste energie usp 2

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

goedkoopste energie usp 3

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie