zelf logo goedkoopste

Bij de goedkoopste energieleverancier, dat leeft lekker.

zelf energie vergelijken icon Hoe dan.

Eenvoudig Energie Vergelijken

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
goedkoopste energie eerste

Stap 1 – Vul gegevens in over je situatie

Wie voor jou de goedkoopste energieleverancier 2020 is, hangt af van je energieverbruik. Vul daarom in de energievergelijker naast je postcode en huisnummer ook je jaarlijkse energieverbruik in. Je verbruik staat op de jaarafrekening van je energieleverancier. We kunnen ook je energieverbruik schatten. Dan kijken we op basis het aantal personen in je huishouden waar je goedkope energie kunt afnemen.

Stap 2 – Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je krijgt nu een overzicht van de beste (goedkope) energie aanbiedingen in 2020 voor jouw situatie. Op nummer 1 staat jouw persoonlijke goedkoopste energie leverancier. Bedenk of je alleen goedkope energie wilt, of ook groene energie. Pas dit eventueel aan in het zoekfilter. Goed om te weten: als gebruiker van onze energievergelijker, profiteer je vaak van exclusieve energiedeals. Deze zijn alleen in de vergelijker verkrijgbaar.
goedkoopste energie tweede
goedkoopste energie tweede

Stap 2 – Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je krijgt nu een overzicht van de beste energieaanbiedingen voor jouw situatie. Op nummer 1 staat jouw persoonlijke goedkoopste energieleverancier. Bedenk of je alleen goedkope energie wilt, of ook groene energie. Pas dit eventueel aan in het zoekfilter. Goed om te weten: als gebruiker van onze energievergelijker, profiteer je vaak van exclusieve energiedeals. Deze zijn alleen in de vergelijker verkrijgbaar.

goedkoopste energie derde

Stap 3 – Overstappen naar goedkope energie

Vraag direct in de vergelijker het voordelige energiecontract met goedkope energie aan. Je profiteert van een handige overstapservice. Zelf opzeggen is niet nodig. Kijk wel altijd even je huidige energiecontract na. Is dit – zoals bij de meeste Nederlanders- een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kun je direct de goedkoopste energieleverancier vergelijken en overstappen. Bij een vast energiecontract kun je pas 8 weken voor de einddatum energie vergelijken en overstappen.
Op Zelfenergievergelijken.nl ben je weer de baas over jouw eigen mening. Jij kiest, bepaalt en betaalt de energieleverancier die het beste bij jou past.

Hoe vind ik de goedkoopste energiemaatschappij?

In Nederland heb je de keuze uit meer dan 30 verschillende energieleveranciers. Deze hanteren allemaal hun eigen vaste leveringskosten, energietarieven, welkomstkortingen en aanbiedingen. Het antwoord op de vraag welke leverancier het meest goedkoop is, valt daardoor niet in één zin te beantwoorden. Gelukkig geeft onze vergelijker wel snel en eenvoudig antwoord op de vraag bij welke maatschappij je het goedkoopst uit bent; het is afhankelijk van de volgende zaken:
  • Waar je woont; sommige energieleveranciers kiezen ervoor om bepaalde gebieden een goedkoper aanbod te doen.
  • Wat je verbruik is; afhankelijk van je verbruik ben je gebaat bij lagere tarieven of lagere vaste leveringskosten;
  • Je huidige leverancier; het kan zijn dat leveranciers nieuwe klanten een aantrekkelijker aanbod doen met bijvoorbeeld goedkope actietarieven of een welkomstkorting.
Vul daarom hierboven je huidige situatie zo precies mogelijk in en laat onze vergelijker zijn werk doen. Je energieverbruik kan je het beste aflezen op je huidige jaarrekening. Op die manier weet je zeker dat de uitkomst ook echt het goedkoopste energiecontract voor jouw persoonlijk situatie oplevert.

Wie is de meest goedkope stroomleverancier?

Wat goed is om te weten, is dat de stroomkosten verantwoordelijk zijn voor slechts een relatief klein gedeelte van de energierekening, wanneer je ook gas verbruikt. De kosten van elektra in dat geval bedragen ongeveer 30% van het totaal, de rest wordt bepaald door gas. Als je dus op zoek bent naar een goedkope leverancier, dan zijn de tarieven voor gas belangrijk om mee te nemen. Doorgaans vind je de beste stroomtarieven bij contracten met de looptijd van 1 jaar met vaste tarieven. Ben je echter iemand die liever niet ieder jaar opnieuw overstapt? Dan is het verstandiger om voor een 3-jarig contract te kiezen met vaste tarieven, zodat je de komende drie jaar verzekert bent van goedkope tarieven. Wanneer je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken, moet je letten op de stroomtarieven per KWH en vaste leveringskosten. De andere kostenposten op je jaarafrekening, zoals BTW, energiebelasting en netbeheerkosten, zijn vastgelegd en bij iedere energieleverancier gelijk. Daar kan je dus niet op besparen.

Tarieven voor groene stroom iets duurder

Als je bewust wilt kiezen voor groene energie, dan kan het zijn dat je daar iets meer voor betaald. Goedkope energie is dan ook geen zekerheid bij groene energie. Op jaarbasis zijn de verschillen echter miniem en het kan zelfs zo zijn dat groene stroom zelfs goedkoper is. Wil je enkel groene stroom die in Nederland is opgewekt? Dan kan je in onze vergelijker “Groen uit NL” aanvinken. Op deze manier weet je zeker dat deze stroomleverancier bijdraagt aan de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Let wel, doorgaans zijn deze stroomproducten niet zo goedkoop als de gewone groene stroom producten.

Wie is de goedkoopste leverancier van gas?

Voor huishoudens die zowel stroom als gas afnemen, betekent de laatstgenoemde doorgaans de grootste kostenpost. In onze koude kikkerlandje zijn de kosten voor het verwarmen van onze woning hoog. Daarom kan je flink op je energieberekening besparen door over te stappen naar energieleverancier met goedkopere gastarieven. De tarieven voor gas zijn doorgaans gevoelig voor geo-politieke situatie; bij politeke spanningen in landen die veel olie en gas produceren, schieten de de gasprijzen omhoog. Het is daarom verstandig om te kiezen voor vaste tarieven, zodat je gegarandeerd bent van de prijs die je nu in het energiecontract vastlegt. Om direct over te stappen naar een goedkope leverancier vul je postcode, huisnummer en huidige leverancier in. Vervolgens maakt onze vergelijker een berekening en kan je kiezen uit een resultatenlijst met verschillende energiecontracten. Een leverancier gevonden die je aanspreekt? Vul het aanvraagformulier in en je overstap wordt geregeld. Zodra je overstap rond is, binnen enkele weken, geniet jij van voordeligere tarieven voor gas en elektra!

Wie gingen je voor?

goedkoopste energie ervaring

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

goedkoopste review lezen Bekijk besparing
goedkoopste energieleveranciers beschikbaar

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

goedkoopste review lezen Bekijk besparing

De goedkoopste energieleverancier, voor mijn situatie

Hoe goedkoper, hoe hoger in de lijst

Onze energievergelijker toont je binnen 1 minuut de goedkoopste energieleverancier. Nederland heeft veel kostenbewuste mensen, dus we krijgen als gratis vergelijkingsservice veel aanloop. Energieleveranciers zien ook dat via ons veel nieuwe klanten te winnen zijn. Om hoog in de vergelijker te komen pakken ze uit met extra hoge kortingen voor jou als gebruiker. Dat maakt dat sommige deals alleen bij ons verkrijgbaar zijn en niet direct bij de energieleverancier. Je bent dan bij ons goedkoper uit dan direct bij de energieleverancier.

Goedkoopst: 1 jarig energiecontract

Goed om te weten: binnen de vergelijker zijn de 1-jarige vaste energiecontracten de beste deals. Je krijgt dan vaak actietarieven én een welkomstpremie. Tip: als het bij je past, kun je na het 1-jarige energiecontract gelijk weer overstappen, om je energiekosten blijvend laag te houden en de beschikking te blijven houden over goedkope energie.
Het overstapproces bij gebruik van een energievergelijker is net zo gestroomlijnd als direct via de leverancier. Het is een administratief proces; je komt nooit zonder gas of elektriciteit te zitten. Je nieuwe goedkope energieleverancier. Heb je ooit tijdens het overstappen een vraag? Als gebruiker van onze energievergelijker kun je altijd contact met ons opnemen via chat of telefoon.

Na je overstap op goedkope energie

Heb je een deal met actietarieven? Dan zie je dit als het nieuwe energiecontract is ingegaan misschien al terug in een lager maandbedrag. De welkomstpremie ontvang je meestal pas na de einddatum van het energiecontract. Ervaar zelf het plezier van een verlaging van je energiekosten.
goedkoopste energieresultaten

Alle energieleveranciers onder 1 dak

We hebben ruim 35 energieleveranciers in onze vergelijker. Er valt genoeg te kiezen. Bij de energievergelijking kun je gebruikmaken van handige filterfuncties. We leggen ze je alvast uit:

Duurzame en goedkope energie?

Wil je graag goedkope energie die duurzaam is opgewekt? Uit windenergie, zonne-energie, waterkracht of biomassa? Geef dit dan aan in de vergelijker. Dan tonen we alleen energieaanbiedingen met groene energie. Je kunt zelfs aangeven dat deze groene energie in Nederland opgewerkt moet zijn.

Wat voor een contract wil je?

Bij een energiecontract voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar met vaste tarieven krijg je vaak de meeste korting als nieuwe klant. De energieleverancier kan deze korting geven, omdat hij zeker weet dat je voor een bepaalde periode klant bent. Wil je je vrijheid behouden? Kies dan in het filter voor een contract voor onbepaalde tijd.

Goedkoopste energieleverancier 2020

Je hebt na je aanvraag bij de goedkoopste energieleverancier 2020 eerst 14 kalenderdagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je nog kosteloos van het nieuwe energiecontract afzien. De overheid heeft deze ‘afkoelperiode’ verplicht ingesteld voor aankopen van consumenten op afstand (online of via de telefoon).

Gratis overstapservice

Na de bedenktijd zet de nieuwe leverancier de overstap in werking. Je oude leverancier wordt opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn. Van alle stappen in het overstapproces houdt je nieuwe energieleverancier je uitgebreid op de hoogte. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier moet namelijk vooral een leuke gebeurtenis zijn. Je energiekosten gaan omlaag zodat je meer financiële ruimte hebt voor leuke of noodzakelijke dingen.

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap
goedkope energie usp 1

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

goedkope energie usp 2

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

goedkope energie usp 3

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie