GOEDKOOPSTE ENERGIELEVERANCIER

Welke energieleverancier is het goedkoopst? Een lastige vraag. De goedkoopste energieleverancier in Nederland wisselt namelijk. In een concurrerende energiemarkt voeren energiemaatschappijen naar eigen wens wijzigingen door in energietarieven of energie-aanbiedingen. De goedkoopste energiemaatschappij van nu is de aanbieder met de beste energiedeal. Is de energie-aanbieding afgelopen? Dan kun je opnieuw kijken wie de goedkoopste energie levert. Je overstap naar deze goedkope energieleverancier regel je eenvoudig dankzij de overstapservice.

Goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik

Onze energievergelijker is een handige plek om de goedkoopste energie aanbieder van dit moment te vinden. Het invullen van je energieverbruik is nodig voor een advies op maat. Je verbruik bepaalt wie de goedkoopste energieleverancier is voor jou. Als je relatief veel energie verbruikt is een aanbieding met lage energietarieven gunstig. Is je verbruik vrij laag? Dan is het niet erg als de energieprijzen wat hoger zijn. Een laag vastrecht is dan wel prettig. Het vastrecht is een vast bedrag dat je leverancier voor gas en stroom in rekening brengt.

Elk jaar overstappen voor goedkope energie

Als je altijd bij de goedkoopste energie aanbieder wilt zitten, is het nodig om over te stappen. Als nieuwe klant krijg je een zeer scherpe aanbiedingen met goedkope stroom en gas. Is deze aanbieding voorbij? Dan profiteer je niet meer van de overstapkortingen. Als je niks onderneemt betaal je weer de (duurdere) variabele tarieven. Als je elk jaar overstapt van energieleverancier heb je de goedkoopste energie. Elk keer profiteer je van de hoge welkomstkortingen voor nieuwe klanten.Heb je je verbruik ingevuld in de vergelijker? Hoe kies je vervolgens de beste en goedkoopste energieleverancier? Bekijk de top 3 energie-aanbiedingen op detail. Let op de actievoorwaarden. Zijn deze soepel? Of juist streng? Levert een leverancier groene energie? Kan je tegen lage kosten met de klantenservice bellen? Allerlei elementen waar je de aanbieders met goedkope energie op kunt vergelijken.

Overstappen naar goedkope energie

Maar hoe stap je nu over naar de goedkoopste energieleverancier van 2016? De nieuwe energiemaatschappij zegt je huidige energie-aanbieder voor je op. De overstap wordt volledig voor je geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is het doorgeven van de meterstanden. Je krijgt hier bericht over van je nieuwe leverancier.

Goed om te weten: er hoeft niets aangepast te worden aan je aansluitingen en meterkast. Je komt nooit zonder gas en licht te zitten als je overstapt naar goedkope energie.

In Nederland vertonen de energietarieven van zowel gas als elektriciteit een dalende trend. Nederland kan voordelige elektriciteit uit Duitsland importeren. Daarnaast zijn er wereldwijd grote gasvoorraden waardoor de gasprijs laag blijft. Je profiteert alleen van een verlaging van de energietarieven als je variabele tarieven hebt. Leveranciers mogen deze op 1 januari of 1 juli aanpassen.

Zijn variabele tarieven het goedkoopst?

Moet je nu wel overstappen als je variabele tarieven hebt? De energietarieven dalen toch? Als je echt de goedkoopste energie wilt is het wel nodig om over te stappen. En kies dan voor een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven. Deze contractvorm geeft je nieuwe leverancier zekerheid, waardoor hij je die prettige overstapkorting kan bieden.

En wie is de goedkoopste energieleverancier 2016? Ga naar de vergelijker en je komt er in 5 minuten achter.ZELFENERGIEVERGELIJKEN.NL VERGELIJKT OBJECTIEF ALLE ENERGIELEVERANCIERS


twitbirdlanding

Problem retrieving data from Twitter


JE KUNT ONS VOLGEN VIAGoedkoopste energie populair

Of je nu dure of goedkope energie hebt, je elektrische apparaten doen het er niet minder om. Ook de kwaliteit van gas verschilt niet per leverancier. Daarom is overstappen naar de goedkoopste energie zo populair. Energieleveranciers onderscheiden zich overigens niet alleen op prijs, maar ook op duurzaamheid en kwaliteit van de service:

  • Groene én goedkope energie
    Je zult het zien: groene en goedkope energie kunnen prima met elkaar samengaan. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie. Groene energie van Nederlandse bodem is vaak wel iets duurder.
  • Kwaliteit en service
    Een ander onderscheid tussen energieleveranciers is de service: de betaalopties en de snelheid van de dienstverlening. Bij de productinformatie van de energie-aanbiedingen kun je meer hierover lezen. In de onderzoeken van de Consumentenbond vind je terug welke energieleverancier de grootste klanttevredenheid heeft.

Betaal minder met de goedkoopste energieleverancier

Wil je meer financiële ruimte? Wacht dan niet langer en stap snel over naar goedkope energie. Hoe eerder je kunt besparen. In een paar minuten vind je de goedkoopste energiemaatschappij. Je zult in de vergelijker zien dat het verschil tussen dure en goedkope energie kan oplopen tot honderden euro’s.

Goed om te weten: leveranciers kunnen geen plek in de vergelijker kopen. De vergoeding die iedere leverancier betaalt is hetzelfde. Begin dus nu met onafhankelijk energie vergelijken.Laatste update van deze website: 30.05.2017. Alle energieprijzen, energiepakketten en energieproducten worden dagelijks bijgewerkt.