Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier

Groene energie uit Nederland vergelijken? Zelfenergievergelijken.nl heeft alle groene energie leveranciers voor je op een rij gezet! Het enige wat je hoeft te doen, is jouw gegevens en verbruik invoeren, waarna de goedkoopste groene energieleverancier uit Nederland vanzelf boven komt drijven! Vul de energievergelijker in, of lees hieronder eerst verder!

Wat is groene energie?

Groene energie, ook wel groene stroom genoemd, is energie die wordt opgewekt uit energiebronnen die nooit opraken. Ook in Nederland zijn hier een aantal mogelijkheden voor. Denk hierbij onder andere aan waterkracht, windenergie en zonne-energie, maar bijvoorbeeld ook biomassa. Zelfenergievergelijken biedt jou de mogelijkheid om al deze groene energie leverancies te vergelijken en de voor jou beste optie te kiezen!

In tegenstelling tot groene energie, bestaat er ook grijze energie. Deze vorm van stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals gas, steenkool en kernenergie. De belangrijkste reden om voor groene stroom te kiezen, is de mileuvriendelijkheid hiervan; je draagt actief bij aan het voorkomen van klimaatverandering! Het verschil tussen groene energie en bovengenoemde grijze energie, is dat er bij het opwekken van groene stroom geen schadelijke stoffen voor het milieu ontstaan. Bijkomend voordeel: wanneer je kiest voor groene energie uit Nederland, hoef je aansluiting, de leidingen en de meter niet aan te passen; alles blijft zoals het was! Vul daarom direct de energievergelijker in en vergelijk groene energieleveranciers!

Groene energieleveranciers uit Nederland

Nederland biedt diverse groene energieleveranciers. Toch is het begrip ‘groen’ een vrij relatief begrip. We zullen je niet lastigvallen met de complete regelgeving hieromtrent, maar kunnen je wel een beeld geven van de groenste energieleveranciers van Nederland anno 2020. Organisaties als Greenpeace en de Consumentenbond doen namelijk jaarlijks onderzoek hiernaar. Dit met als voornaamste reden dat het voor consumenten lastig is om een concreet beeld te krijgen van hoe groen energie nou daadwerkelijk is. Op basis van het onderzoek krijgt men een beter inzicht en een concreter beeld, zodat ook jij een weloverwogen keuze kun maken met het vergelijken van groene energie.

Uit het onderzoek van vorig jaar is gebleken dat er een aantal groene energieleveranciers zijn die een 10 scoren voor groene stroom. Hieronder zijn ook Pure Energie, Vrijopnaam en Om I Nieuwe Energie. En nu komt het mooiste: deze partijen zijn allemaal terug te vinden in onze energievergelijker anno 2020! Het enige wat je hoeft te doen, is ‘duurzame energie’ in te vullen in de filter!

Hoe werkt groene energie vergelijken?

Hierboven lichtten we al een klein tipje van de sluier op, maar hoe kun je groene energie vergelijken op zelfenergievergelijken? Heel simpel! Je hoeft alleen maar onderstaande stappen te doorlopen:

Vul de vergelijker bovenaan deze pagina in. Indien je jouw stroomverbruik weet, vul je de aantallen in, alsmede jouw postcode, huisnummer en leverancier. Vervolgens hoef je alleen maar op ‘vergelijk’ te drukken. Indien je jouw verbruik niet weet, vul je het aantal personen in jouw huishouden in, in combinatie met de andere gegevens. In beide gevallen filter je vervolgens op het soort energie, waarbij je ‘duurzame energie’ als voornaamste optie aangeeft. Als je de groene energie optie hebt gevonden die geheel aan jouw eisen voldoet, hoef je alleen maar op ‘vraag nu aan’ te drukken, waarna de rest van de stappen voor zich spreken!

Direct groene stroom vergelijken!

Wil jij ook direct groene stroom vergelijken? Zelfenergievergelijken heeft alle groene energie leveranciers uit Nederland voor je op een rij gezet! Niet alleen kun je honderden euro’s per jaar besparen, ook draag je actief bij aan de toekomst! Wacht daarom niet langer en begin direct met het vergelijken van groene energie!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan.

020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?


Doorbreek de jaren
van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie