Wie is de groenste energieleverancier?

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
Groene stroom is in opmars, en steeds meer huishoudens stappen dan ook over op groene energie vergelijken. Uit onderzoek is gebleken dat de stroom die Nederlandse energieleveranciers leveren aan huishoudens, steeds groener wordt. De vraag naar duurzame energieleveranciers met groene stroom en groene energie neemt dan ook steeds meer toe. Maar voldoen de energiemaatschappijen wel echt aan het streven ‘groene stroom’, of beinvloeden zij slechts de meetwaarden? Je leest het hieronder, waarbij je direct groene energie voor jouw situatie kunt vergelijken!

Groene stroom en dochterondernemingen

Alhoewel diverse energiemaatschappijen steeds groener worden, valt de hoeveelheid groene stroom die verschillende leveranciers opwekken in de praktijk nog wel mee. Zo zorgen zij voor een hogere ‘groene’ waarde door kolencentrales niet te sluiten, maar onder te brengen bij diverse dochterondernemingen, waardoor ze ‘op papier’ een hoger percentage groene energie hebben. Ook kopen deze ‘groene energieleveranciers’ grijze stroom op, welke zij vervolgens groenwassen via allerlei garanties van oorsprong. Wil je dan ook echt de groenste energieleverancier kiezen? Vergelijk deze groene leveranciers dan ook via onze energievergelijker, waarbij je bij voorkeur kiest voor groene stroom uit Nederland!

Wat is groene energie?

Groene energie is energie die wordt opgewekt uit duurzame (energie)bronnen. Wanneer er groene stroom wordt opgewekt, worden hierbij geen schadelijke stoffen het milieu ingeslingerd. Daarbij is het een onuitputbare energiebron, die niet ‘op’ kan raken. Dit fenomeen wordt ook wel duurzame energie of hernieuwbare energie genoemd. Wanneer jij voor groene energie kiest, help je energieleveranciers om meer duurzame initiatieven te kunnen ondernemen. Naarmate de vraag naar deze duurzame bronnen stijgt, wordt het gemiddeld goedkoper voor de energieleveranciers om dit ook te kunnen leveren. Wil je dan ook groene energie vergelijken? Geef dan jouw voorkeur aan in de vergelijker!

Groene energie vergelijken

Wil jij alleen groene energie vergelijken van de groenste energieleveranciers? Dit doe je via onze vergelijker! Zelf Energie Vergelijken heeft enkele makkelijke filters toegepast in haar vergelijker, waardoor je gemakkelijk de groenste energieleveranciers kunt vergelijken en een actueel overzicht van de tarieven en kosten kunt krijgen.

De groenste energieleverancier van 2020

Wanneer je groene energie wilt vergelijken, wil je natuurlijk weten wie de groenste energieleverancier van 2020 is. Van alle 30 stroomleveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt, wordt er gemiddeld een 6,1 gescoord op het gebied van duurzaamheid. Van de 30 leveranciers zijn er 9 partijen die boven een 7 gemiddeld scoren. Deze bedrijven hebben groene stroom hoog in het vaandel staan, wat blijkt uit het feit dat zij consequent voor zonne-energie, windenergie en duurzame biomassa kiezen. Zij produceren dit zelf, of kopen het direct in bij de bron.

Er zijn ook achterblijvers op de groene energie markt. De bekendste namen hiervan zijn E.ON en Engie. Deze energieleveranciers pretenderen echter wel groene stroom te verkopen. Dit kan voorkomen om twee redenen:

  • Het bedrijf verkoopt daadwerkelijk groene stroom, maar dit is slechts een marginaal percentage van het totaalaanbod. Overall gezien draagt deze energieleverancier dan ook nauwelijks bij aan het verduurzamen van de energiemarkt.
  • Het bedrijf verkoopt ‘sjoemelstroom’. In dit geval wordt er goedkope, grijze energie ingekocht, welke zijn ‘groengewassen’ via garanties van oorsprong.

Direct groene energie vergelijken

Wil jij ook overstappen op groene stroom en direct groene energie vergelijken? Het is mogelijk via onze Energie Vergelijker. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw gegevens en verbruik in te vullen, waarna je de optie ‘duurzame energie’ aanklikt. Vergelijk daarom direct de groenste energieleveranciers van Nederland!

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Een overstap kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie