Hoe werkt zelf energie vergelijken?

Zo vindt je de beste deal

Stap 1 – Vul gegevens in over je situatie

Wie voor jou de goedkoopste energieleverancier 2020 is, hangt af van je energieverbruik. Vul daarom in de energievergelijker naast je postcode en huisnummer ook je jaarlijkse energieverbruik in. Je verbruik staat op de jaarafrekening van je energieleverancier. We kunnen ook je energieverbruik schatten. Dan kijken we op basis het aantal personen in je huishouden waar je goedkoop energie kunt afnemen.

Stap 2 – Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je krijgt nu een overzicht van de beste energieaanbiedingen voor jouw situatie. Op nummer 1 staat jouw persoonlijke goedkoopste energie maatschappij. Bedenk of je alleen goedkope energie wilt, of ook groene energie. Pas dit eventueel aan in het zoekfilter. Goed om te weten: als gebruiker van onze energievergelijker, profiteer je vaak van exclusieve energiedeals. Deze zijn alleen in de vergelijker verkrijgbaar.

Stap 3 – Overstappen naar goedkope energie

Vraag direct in de vergelijker het voordelige energiecontract met goedkope energie aan. Je profiteert van een handige overstapservice. Zelf opzeggen is niet nodig. Kijk wel altijd even je huidige energiecontract na. Is dit – zoals bij de meeste Nederlanders- een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kun je direct de goedkoopste energieleverancier vergelijken en overstappen. Bij een vast energiecontract kun je pas 8 weken voor de einddatum vergelijken en overstappen.

Vergelijken begint hier

Personen in huishouden

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier