IKEA zonnepanelen, een goede keuze?

Zonnepanelen op het dak maken gebruik van de energie die van de zon afkomt. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Je maakt gebruik van een duurzame bron van schone energie zonder CO2-uitstoot.
  • In gemiddeld acht jaar heb je door lagere energiekosten de aanschaf terugverdiend.
  • Daarna maak je zelfs winst door jaarlijks minder energiekosten te betalen.
  • Je bent onafhankelijk van verschillende energieleveranciers.
  • Je werkt op een positieve manier mee aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.
  • Teruggave btw over de aanschaf en installatie bij de belastingdienst.

IKEA zonnepanelen in samenwerking met Solarcentury

Sinds een paar jaar verkoopt IKEA zonnepanelen. Hiervoor werken ze samen met een gerenommeerd en betrouwbaar Europees bedrijf, Solarcentury, dat al sinds 1998 bestaat. Samen bieden ze pakketten aan van tien zonnepanelen, complete installatie en uitgebreide garantie. De panelen zijn geschikt voor schuine en platte daken. In de pakketten zit ook een zogenaamde omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom voor het gebruik in huis. Via je computer of een App volg je automatisch het proces en de opbrengst van de opgewekte zonne-energie.

Je hebt keuze uit twee pakketten: een goedkopere optie met blauwe polykristallijn panelen en traditionele Goodwe omvormer voor alle panelen tegelijk. Of je kiest voor een duurder pakket met zwarte monokristallijn panelen en Solaredge omvormer. Deze zorgt voor een maximaal vermogen per paneel, zodat panelen in de schaduw geen invloed hebben op het totale systeem. Hierdoor kunnen de panelen ook flexibeler op het dak worden geplaatst en je houdt via de monitor meer controle op de afzonderlijke panelen.

Zijn IKEA zonnepanelen een goede keuze?

Kristallijn panelen zijn een prima en degelijke keuze, die zorgen voor een hoog rendement, de monokristallijn (zwart) nog iets meer dan de polykristallijn (blauw). Solarcentury heeft een goede naam en is ervaren. Omdat het een Europees bedrijf is heb je meer kans dat je ook wat hebt aan de garantie. Er worden door bedrijven ook wel panelen uit Azië geïmporteerd en dat is qua garantie een onzekerder idee.

Wanneer je de zonnepanelen bij IKEA bestelt krijg je 15% extra korting als lid van de IKEA FAMILY. Dit lidmaatschap is gratis. Via IKEA heb je telefonisch contact met het bedrijf over de bestelling en de installatie. Wanneer je dit meerekent in de totaalprijs zijn de zonnepanelen van IKEA redelijk geprijsd, vanaf ongeveer 3500 euro per pakket. Hoe meer zon op het dak, des te hoger is uiteraard het rendement.

Zelf stroom opwekken?

Ben je benieuwd wat voor jouw huis de mogelijkheden zijn om zelf via zonnepanelen stroom op te wekken? Vraag dan nu vrijblijvend 6 offertes aan via onderstaand formulier: