Netbeheerder Zevenaar

Een netbeheerder Zevenaar is een vennootschap die door de wet is aangewezen voor het beheer van één of meer dan één net in Nederland. De netbeheerder heeft de verantwoordelijkheid dat het elektriciteits- en gasnetwerk naar behoren functioneert, maar ook dat klanten worden aangesloten en storingen aan het net worden verholpen. De netbeheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere elektriciteits- en gasnetwerken. Bij welke netbeheerder Zevenaar je klant wordt, is afhankelijk van de regio waar je woont. Zo is er in iedere regio een andere netbeheerder actief, waardoor de plaats van jouw woning bepaalt bij welke netbeheerder je klant wordt.

netbeheerders Nederland

Op bovenstaande kaart zie je welke netbeheerder in jouw regio werkzaam is. Veel netbeheer bedrijven zijn netbeheerder Zevenaar voor elektriciteit én voor gas, maar dit is niet altijd het geval. Afhankelijk van jouw woonplaats heb je 1 of 2 netbeheerders.

Netbeheerders Zevenaar elektriciteit

TenneT is de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet in Nederland. Zij verbinden alle regionale elektriciteitsnetten en het Europese net met elkaar. Naast het beheer van het net, bewaakt Tennet de betrouwbaarheid en continuïteit van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening.

Netbeheerders Zevenaar gas

Het landelijke gastransport wordt geregeld door Gas Transport Services (B.V). Dit bedrijf voorziet in het onderhouden en ontwikkelen van het gasnet.

Wat doet een netbeheerder?