OVERSTAPPEN ENERGIE

Wil je overstappen van energieleverancier? Op deze pagina geven we je alle ins and outs over overstappen van energie. Het begint met de energievergelijker. Vul je gas- en stroomverbruik in en wij tonen je de beste aanbieding voor energie.

Overstappen van energieleverancier verloopt via de handige overstapservice. Je nieuwe aanbieder zegt je huidige energieleverancier voor je op. Zo werkt overstappen van energiemaatschappij in het kort. Lees snel verder en je weet alles over overstappen & energie.

Overstappen van energie neemt toe

Overstappen van energie wordt steeds populairder. Het aantal wisselingen van energieleverancier neemt elk jaar toe. Dit blijkt uit onderzoek van markttoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Overstappen van energieleverancier is de moeite waard. ACM berekende dat het prijsverschil kan oplopen tot meer dan € 400. Ook niet onbelangrijk: uit het onderzoek van ACM (over 2015) komt naar voren dat 89% tevreden is over het overstappen van energiemaatschappij.

Wanneer kan ik het beste overstappen van energieleverancier?

Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.

Overstappen van energieleverancier na afloop contract

Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.

Overstappen van energie als je contract bijna afloopt

Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Welke leverancier vergoedt de overstapboete?

Er zijn nieuwe leveranciers die als tegemoetkoming de overstapboete van nieuwe klanten willen overnemen. Dit kan handig en financieel voordelig zijn als je bijvoorbeeld heel ontevreden bent met je huidige leverancier. Het kan ook zijn dat overstappen voordelig is ondanks de overstapboete. Bijvoorbeeld omdat de korting zo hoog is. Laat je in dergelijke situaties adviseren door onze klantenservice.

Welke maand overstappen van energiemaatschappij?

De maanden december en januari zijn maanden waarop veel mensen overstappen van energieleverancier. Als je na de winter overstapt kan het zijn dat je hoge verbruik in de winter nog niet gecompenseerd is door de maandbedragen in de zomer met een laag energieverbruik. Dan moet je na je overstap bijbetalen op je eindafrekening van je huidige leverancier. Per saldo is gas en licht vergelijken en overstappen voordelig. Maar om bijbetalen te voorkomen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld 1,5 maand voordat je je jaarlijkse afrekening van je energieleverancier ontvangt over te stappen. Dan heb je het hele jaar volgemaakt.

Overstappen energie bij achterstand

Heeft je energieleverancier het energiecontract verbroken vanwege een achterstand in de betalingen? Dan moet je met spoed overstappen naar een andere energieleverancier. Je nieuwe leverancier kan om een bepaald bedrag aan waarborg vragen. Vraag advies aan onze klantenservice bij welke leverancier je het beste uit bent.


ZELFENERGIEVERGELIJKEN.NL VERGELIJKT OBJECTIEF ALLE ENERGIELEVERANCIERS
twitbirdlanding

Problem retrieving data from Twitter


JE KUNT ONS VOLGEN VIA


Overstappen energieleverancier met cadeau

Als nieuwe klant leggen energieleveranciers je in de watten. Je krijgt bij een energiecontract bijvoorbeeld een fijne welkomstkorting en/of actietarieven. Je kunt ook overstappen naar een energieleverancier met cadeau. Handig als je dit cadeau net nodig hebt.

Ons advies: elk jaar overstappen van energie

Wil je nooit meer dan nodig betalen voor je gas en licht? De voordeligste optie is dan elk jaar overstappen van energieleverancier. Bij de 1-jarige energiecontracten met vaste tarieven stunten leveranciers het meest. Is elk jaar overstappen van energie niet jouw stijl? Je kunt eventueel overstappen naar een energiemaatschappij met een meerjarig contract voor energie. Overstappen binnen je huidige leverancier kan ook. Sommige leveranciers bieden in de energievergelijker een verlengingsaanbieding aan voor bestaande klanten.Laatste update van deze website: 30.05.2017. Alle energieprijzen, energiepakketten en energieproducten worden dagelijks bijgewerkt.