1,2,3 Overstappen van energie, zo doe je dat

zelf energie vergelijken icon 100% Laagste Prijsgarantie.

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Personen in huishouden
huishouden minder
huishouden meer

i Ik weet mijn jaarverbruik

Stroom (normaal)
Gas
kWh
m3
Stroom (dal)
kWh

Ik heb een dubbele/slimme meter

i Ik heb (binnenkort) zonnepanelen

energieverbruik schatten Help mijn verbruik te schatten

Postcode
Huisnummer + toevoeging
Je huidige leverancier
overstappen energie

Stap 1 – Goed voorbereid overstappen, is het halve werk

Er zijn veel verschillende redenen om over te stappen van energieleverancier. De meest voorkomende reden is natuurlijk het financiële voordeel wat je kunt behalen als je overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Gelukkig is overstappen helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je vult je postcode, huisnummer en je jaarverbruik in en de vergelijker gaat aan de slag. Geen jaarrekening bij de hand? Klik dan aan hoeveel personen je huishouden telt.

Stap 2 – Energie Overstappen: Kiezen welke energieleverancier het beste past

In het overzicht zie je alle energieleveranciers, gesorteerd van goedkoop naar minder goedkoop. Nu heb je nog de mogelijkheid om te kiezen voor overstappen naar een energieleverancier waar jij je ook goed bij voelt. Zo kan je bijvoorbeeld bewust kiezen voor overstappen naar groene stroom, om onze kostbare planeet nog intact te houden voor onze nabestaanden. Is dit jouw wens? Check dan even in de vergelijker welke energieleveranciers er zijn gelabeld met de label ‘groene energie’.
energie overstappen
overstappen energieleverancier

Stap 2 – Overstappen naar de voor jou beste energieleverancier

In het overzicht zie je alle energieleveranciers gesorteerd van goedkoop, naar minder goedkoop. Nu heb je nog de mogelijkheid om te kiezen voor een energieleverancier waar jij je ook goed bij voelt. Zo kan je bijvoorbeeld bewust kiezen voor groene stroom om onze kostbare planeet nog intact te houden voor onze nabestaanden. Is dit jouw wens? Check dan even in de vergelijker welke energieleveranciers er zijn gelabeled met de label ‘groene energie’.

overstappen van energie

Stap 3 – Niet te lang twijfelen maar gewoon doen!

Van uitstel komt afstel, zeker binnen de energiemarkt. Als je besluit om niet direct over te stappen, dan zou je bijna zeggen dat je er bewust voor kiest om teveel te betalen. Stel daarom niet uit en maak je overstap direct in orde. Onze overstapservice neemt jou alle papierwerk uit handen en de nieuwe energieleverancier zegt de oude leverancier voor jou op, sneller kan bijna niet. Mocht jij je nog bedenken, dan heb je 14 dagen bedenktijd om de overstap te annuleren.

Waarom Zelfenergievergelijken.nl

Laagste prijs

Ergens anders goedkoper? Betalen wij jou het verschil terug.

Alles in 1

Alle aanbiedingen en energieleveranciers onder één dak.

Gemak

Een overzichtelijke website met alléén energieaanbiedingen!

Verstandig

Met alle touwtjes in handen maak jij een verstandige keus.

Wie gingen je voor?

energieleverancier

“Heel overzichtelijk en bovenal makkelijk in gebruik.”

– A. de Bruyn, Enschede

Bekijk besparing
direct overstappen

“Ik ben een echte betweter dus jullie website sprak mij erg aan en het beviel ook goed.”

– S. Houtenbos, Almere

Bekijk besparing

Heb je nog vragen over overstappen?

We hebben hier alvast wat antwoorden op een rijtje gezet betreft overstappen van energie.
Is je interesse gewekt over overstappen van energieleverancier? Energie vergelijken kost niets en is vrijblijvend. Of je ook direct kunt overstappen van energiemaatschappij hangt af van je huidige energiecontract. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je nooit je contract verlengd? Dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. In dat geval kun je elk moment van energie overstappen. Heb je een energiecontract lopen voor bepaalde tijd (met einddatum)? Lees dan eerst even verder voordat je de vergelijker ingaat.
Wil je opnieuw van energieleverancier overstappen, maar heb je nog een energiecontract lopen voor bepaalde tijd(langer dan 3 maanden resterend)? Voorkom dan dat je te vroeg overstapt en contractbreuk pleegt. Dan kun je een boete krijgen bij overstappen van energieleverancier. Of je loopt de welkomstpremie van het energiecontract mis.
Als je energiecontract afloopt en je onderneemt geen actie, gaat het contract over in een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor energie. Overstappen is dan weer per direct mogelijk.
Wil je dat je huidige energiecontract mooi aansluit op een nieuwe energie-aanbieding? In de energievergelijker zie je vanaf wanneer je naar een bepaalde leverancier kunt overstappen. In de productinformatie lees je bijvoorbeeld dat je pas binnen 2 maanden voor de einddatum naar de betreffende leverancier kunt overstappen. Houd je je hieraan, dan gaat het nieuwe energiecontract pas in als je huidige contract afloopt. De nieuwe leverancier respecteert dan je huidige energiecontract. Zo wordt de boete bij overstappen van energieleverancier voorkomen.

Bellen

Misschien wil je telefonisch iemand te woord staan. 020 531 76 74

Contactformulier

overstappen van energieleverancier

Hoe kan ik je helpen?

Doorbreek de jaren van te veel betalen!

Energie overstappen kan je tot ruim 300 euro besparing per jaar opleveren. Bron: ACM, november 2016.

Ik maak de stap

Echt onafhankelijk

Vergelijk alle energieleveranciers

Gratis overstapservice

Geen zorgen, wij regelen alles

Nergens goedkoper

100% laagste prijsgarantie