Hoe kan ik van leverancier overstappen?

  1. Het eenvoudigste om over te stappen is door onze energievergelijker in te vullen. Hier vul je jouw postcode en het persoonlijke jaarverbruik van gas en/of elektriciteit in. Dit verbruik vindt je eenvoudig terug op de jaarnota van de huidige energieleverancier. Als je zonnepanelen hebt, dan dien je ook de verwachte jaaropbrengst in te vullen. En ook een dubbele meter dient aangegeven te worden. Alles goed ingevuld? Klik dan op ‘Vergelijk energieprijzen’.

  2. Onze energievergelijker bekijkt nu welke leverancier voor jouw situatie de goedkoopste tarieven heeft. Het is ook mogelijk om voorkeuren door te geven door gebruik te maken van de filters. Je kunt hier bijvoorbeeld de duur van het contract aangeven, vaste of variabele tarieven en de keuze voor groene stroom. Als de energievergelijker klaar is kun je de voor- en nadelen van energieleveranciers zien en bekijken hoe zij scoren op gebieden zoals duurzaamheid en klanttevredenheid.

  3. Als je de keuze hebt gemaakt voor jouw nieuwe energieleverancier, klik je op ‘Vraag nu aan’. Vervolgens wordt het formulier ingeladen. Vul deze volledig in en klik op ‘Bevestig aanvraag’. Je nieuwe energieleverancier vraagt vervolgens de overstap aan. Is dit buiten de overstaptermijn en riskeer je het betalen van een opzergvergoeding? Dan zorgt je nieuwe energieleverancier dat pas na je huidige contract het nieuwe ingaat. Hierdoor hoef je geen opzergvergoeding te betalen.

  4. Als je de aanvraag hebt bevestigd heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je de aanvraag kosteloos annuleren bij de leverancier. Nu is het een kwestie van alleen nog wachten tot het nieuwe contract ingaat.