Waar kan ik mijn energieverbruik opvragen?

Als je begint met energie vergelijken zul je merken dat je in onze energievergelijker je energieverbruik moet invullen. Er zijn twee manieren waarop je je verbruiksgegevens kunt opvragen.

  1. Bekijk je jaarlijkse afrekening van je energieleverancier om inzicht te krijgen in het energieverbruik van je huishouden. Op je jaarafrekening staat het gas- en elektriciteitsverbruik van het afgelopen jaar vermeld.
  2. Wil je tussentijds inzicht in jouw verbruiksgegevens? Of wil je weten wat je op dit moment verbruikt? Dan kun je deze gegevens opvragen door contact op te nemen met de klantenservice van je energieleverancier.

Goed om te weten: steeds meer huishoudens krijgen een digitale energiemeter aangeboden, ook wel slimme meter genoemd. Je kunt zelf aangeven of je wilt dat deze energiemeter op afstand meterstanden kan doorgeven aan de energieleverancier. Zet je deze functie aan? Dan hoef je nooit meer meterstanden door te geven en krijg je regelmatig van je energieleverancier overzichten met je tussentijdse energieverbruik.